Kultursjef Leif Terje Nilsen kunne tirsdag avsløre de nye planene for studentene i det nye samfunnshuset.

Dette har det vært en del rabalder rundt, og det har tatt tid.

– Helt siden vi begynte renoveringen av samfunnshuset har vi hatt en plan om at vi skulle ha studentene inn her, sier han.

De har gjort en avtale med studentrådet og de har også fått med seg Chef på laget.

Midlertidig løsning

Det som er klart nå er en midlertidig løsning for studente, for å se om dette kan bli varig.

– Vi har sagt at de skal få lov kjøre arrangement ut året, uten at kommunen skal ha vederlag for det. Da skal de få bo seg til her, så skal de få finne ut hvor mye aktivitet og grunnlag det er og hvor mye aktivitet de vil ha fremover, sier kultursjefen.

Kultursjef Leif Terje Nilsen. Foto: Vilde Røstad Strømmen-Hovig

Utover året er det planlagt syv arrangement. Det er planlagt tre quizkvelder, dragbingo, halloweenfest og åpningsfest 30. september. Samtidig kan linjeforeninger komme inn å ha egne arrangement.

– Vi setter pris på at vi får startet opp dette prøveprosjektet. Vi er avhengig av å få med studenter som har lyst å være med å drive. Det skal vi sjekke nå er om vi har studenter nok til å få det til å gå rundt, både med tanke på studenter som vil være med å hjelpe til, men også studenter som vil møte opp på det som arrangeres, sier studentrådsleder Grete Beate Sunnset.

Maren Snerting fra Chef, studentrådsleder Grete Beate Sunnset og arrangement og kulturansvarlig Sunniva Sørensen. Foto: Vilde Røstad Strømmen-Hovig

– Har vært et savn

Hun setter pris på samarbeidet med kommunen.

– Dette har vært et savn. Det har ikke vært noe her mens jeg har studert, sier studentrådslederen.

Det er Chef som blir ansvarlig for skjenkingen. Da er planen at det alltid skal være to-tre studenter i baren i tillegg til dem.

– Vi gleder oss. Vi tror det kan bli bra. Det er mange studenter som er klar, og har vært klar siden Norge åpnet. Det er mange som ikke tror det blir åpning på fredag. Da vi slapp bomben så ble flere overrasket. Men vi gleder oss, sier Sunnset.

Foreløpig har de ikke bestemt seg for noe navn.

– Det vil komme etter hvert. Vi har ikke bestemt noe ennå. Vi har lyst til at studentene skal få eierskap til lokalet. Hvis vi ender opp med å flytte inn her, skal vi ha konkurranse der studentene får komme med navneforslag. Da vil det som får flest stemmer bli navnet på lokalet, sier studentrådslederen.

Har tatt tid

Å få på plass en løsning for studentene har tatt tid.

– Det har vært et forsøk på noe skulle hete «Hvelvet». Da var det egentlig privat initiativ med et privat AS som skulle drive det med studentene. Så fant vi ikke ut av driftsmodellen rundt det, hverken med tanke på økonomi eller organisering. Så ble det lagt bort, forklarer kultursjef Nilsen.

Foreløpig vil disse møblene bli brukt. Foto: Vilde Røstad Strømmen-Hovig

Etter dette har de jobbet med å finne løsning med studentene.

– For oss er det ikke vits å pushe det gjennom. Det må være sånn at studentdemokratiet og aktørene rundt studentene føler de er klar til å gjøre det og at det er rett for dem.