Steinkjer24 åpnet i helga som var avstemningen i kåringen «Steinkjers verste vei».

Her er det totalt fem veier som konkurrerer om tittelen, etter forslag fra Steinkjer24s lesere.

Fortsatt er avstemningen på ingen måte avgjort, selv om det er veier som har fått flere stemmer enn andre. Avstemningen varer frem til søndag 12. november.

Du kan stemme her, også kan du lese mer om de ulike kandidatene under:

Avstemmingen avsluttes søndag 12. november.

1. Fylkesvei 6976, Sunnanveien:

Den drøyt 3,8 kilometer lange veien strekker seg fra Sunnan til Fossem. Den blir omtalt som «Tælahivveien». Marianne Sormul og Carita Fornes Pedersen har ferdes her i mange år og påpeker flere negative faktorer ved veien: Smal veibane, vann i veibanen, ujevn veibane - blir ofte ikke bra på tross av brøyting, telehiv, 80-sone - på tross av plutselige telehiv.

2. Fylkesvei 6980, Retloveien:

Den drøyt sju kilometer fylkesveien går mellom Sunnan og Klingveien i Stod. Elendig. Hølåt. Helt forferdelig å kjøre på. Det er ikke mer å si. Tragisk, oppsummerer skolebussjåføren som kjører her to ganger daglig. Øyvind Homstad forteller at han gruer seg til å dra på jobb, fordi han må kjøre denne veien. – Vi ringer og ringer 175. De lover bot og bedring, men ingenting skjer, sier Homstad. Få dager etter saken ble omtalt i Steinkjer24 ble veien skrapet.

3. Fylkesvei 6972, Gosenveien:

Veien er en 11 kilometer lang vei mellom Stod og Ogndal: «Høl i høl i høl i høl, mange og djupe.» Slik beskriver Hilde Følstad veien hun kjører flere ganger daglig. Beboere langs veien beskriver også at de kjører slalåm mellom hullene og at folk punkterer bilene sine her.

4. Borganveien i Øvre Kvam:

Den to kilometer lange kommunale veien går fra Øksnes til Borgan i Øvre Kvam. Ble beskrevet som fryktelig hullete, hvor det er umulig å styre unna hullene slik at understellet ta nedi. Skolebussjåføren omtaler den som den dårligste veien han kjører. Samme morgen som Steinkjer24 publiserte saken, gruser kommunen opp store deler av veien og hullene ble borte for denne gang.

5. Fylkesvei 720 Follafoss – Verrabotn:

Denne 35 kilometer lange fylkesveien er det desidert flest som har foreslått til å være Steinkjers verste vei. Den beskrives som smal og utsatt for ras og steinsprang. Trafikken, med blant annet tungtransport, har økt senere årene og vil trolig øke ytterligere med økende fart i næringslivet i Malm og Follafoss.

Disse veien ble også foreslått, men ikke omtalt. Enten fordi forslagsstillere ikke har ønsket å stille opp i avisa, eller at vegen er nedprioritert av andre grunner.

 • Thuleveien i Bogen.

 • Høvdingeveien i Bogen.

 • Fylkesvei 17 på Jåddåren: Smalt og null sikt ved ny undergang til Benan.

 • Helgesveien på Byafossen: Cirka 20 store, skarpe fartshumper med korte mellomrom. Kan ødelegge bilen, og man kan bli bilsyk.

 • Selaveien i Follafoss: Forslagsstiller mener folk har flyttet fra bygda på grunn av den dårlige veien.

 • Malisveveien: En forferdelig vei.

 • Kjerkreitveien i Malm.

 • Haugan/Bratreist i Malm.

 • Bakkanveien og Østerengveien i Follafoss.

 • Grjotgars vei i Bogen. Forslagsstiller beskriver en hullete grusvei, der bilen slår nedi hullene. Vegen blir av og til skrapet men da varer det cirka et til halvannet døgn før vegen er like ille igjen - skulle vært asfaltert.

 • Reinsveien - foreslått som en av flere hullete veier i kommunen.

 • Fylkesvei 6994, Guinveien, i Kvam ble også foreslått som Steinkjer verste vei. Men etter Steinkjer24 mottok forslaget kom det fram at fylkeskommunen hadde planer om opprusting av vegen. Dette arbeidet er igangsatt.