– Det blir ingen særlig bra start på helga i Steinkjer og Inderøy. Vi har en situasjon der det kommer pålandsvind fra nordvest, og det er et dårlig tegn for da blir det ganske surt og kaldt, sier vakthavende meteorolog, Geir Ottar Fagerlid.

Kan være Steinkjer slipper unna det verste

Været gjennom helga vil være ustabilt, og det vil skifte mellom kraftige byger og oppholdsvær.

– Temperaturen viser mellom fire og fem plussgrader, men det vil føles kaldere enn det på grunn av den nordvestlige vinden som kommer.

Selv om helga starter kald og hustrig, er det muligheter for at været lysner litt på søndag ettermiddag.

– Men det går mot vinter nå, ingen tvil om det. Vi driver også å funderer på om det kommer polart lavtrykk nordfra i helga, som gir kraftig vind og snøbyger. Dette kan muligens bre seg ned mot Trøndelag, men det kan se ut som om Steinkjer slipper unna.

– Vinterdekk?

– Blir det såpass at man bør begynne å skifte til vinterdekk?

– Tja. Det er jo slik at vi forventer ganske lav snøgrense, på 200 til 400 meter, hvor det blir lavest i indre strøk. Skal du litt opp i høyden så er det lurt å ha vinterdekk nå.

Men om snøen som kommer blir liggende, er meteorologen usikker på.

– Hvis jeg ser på været litt lenger ut i uka så skal det bli mildere. Har du is i magen og ikke bruker bilen veldig aktivt, så kan du vente med å skifte. Men man må selv ta en vurdering på dette, påpeker Fagerlid.