Politistasjonssjef i Steinkjer, Snorre Haugdahl forteller at de arbeider med flere gjentakende hendelser i Steinkjer.

– Vi får blant annet en del meldinger om råkjøring i Bogavegen, og der vil vi starte med flere kontrollerer fremover. Det er et gjentakende problem på stedet hvor det kjøres raskt både med store og små kjøretøy. Her er det 40 sone, men vi får ofte inn klager fra beboerne i området om råkjøring, sier Haugdahl.

– En del leking med ild

Politiet opplever også at ulike hendelser med ungdommer i kommunen gjentar seg.

– På Coopen i Malm får vi melding om noen ungdommer som lyser med laser på biler. Dette er en aktivitet som vi ikke ønsker, og både lasere og softguns er noe vi ser som tas i bruk av ungdommen. Dette ønsker vi å gjøre foreldre oppmerksomme på, da slike leketøy ikke er lov å bruke, men blant annet selges på martnan, altså vil jeg kalle dette for et martnasproblem, påpeker politistasjonssjefen.

Ved Steinkjerhallen og rundt skoleområdene på Guldbergaunet har de fått inn flere meldinger den siste tiden.

– Her er det mye aktivitet blant ungdommen som fører til skade på den videregående skolen og ungdomskolen. Tirsdag ble det tent på i ei sandkasse klokken 10 på kvelden, og disse områdene har blitt tilholdssted for ungdommer som av en eller annen grunn bedriver slik aktivitet.

Haugdahl håper foreldrene kan komme mer på banen.

– Dette er jo ungdommer, og da ønsker vi å kontakte foreldrene som må ta en prat med ungdommen sin. Vi skal gjøre flere undersøkelser i områder da det har vært en del leking med ild der.

– Kranglevoren og kverulerende

Det siste døgnet har også vært preget av krangling på offentlig sted, husransaking og hester på rømmen.

– Klokken 10 tirsdag kveld var det et par i 60-årene som ikke ville forlate Madam Brix i Steinkjer. De hadde fått for mye å drikke, og var både kranglevoren og kverulerende, forteller Haugdahl.

En ransaking i forbindelse med en straffesak ble gjennomført i et hus i Steinkjer, og en melding om uenighet i forbindelse med kattehold, hvor det er en katt som går over til naboen og gjør fra seg var også av tirsdagens oppdrag for politiet.

– Onsdag morgen startet med at vi fikk ei melding om flere løse hester på E6 ved Følling. Vi fikk kontakt med eier av hestene, som skulle ta hånd om de, avslutter Haugdahl.