Fire nye artister klare for Steinkjerfestivalen 2023. Det melder festivalledelsen i en pressemelding.

Fra før har Steinkjerfestivalen annonsert at Åge Aleksandersen & Sambandet kommer til neste års festival. Nå er fire nye headlinere på plass.

30-årsjubileum

Di Derre er en institusjon i norsk popmusikk og har med låter som «Jenter», «Rumba med Gunn», «Syk» og "Faren til Ivar" og mange flere blitt et lydspor til flere generasjoner.

– I 2023 feirer Di Derre 30 år. Da passer det perfekt at de endelig spiller på Steinkjerfestivalen, sier festivalsjef Svein Bjørge, som tror det vil koke blant publikum når veteranene med Jo Nesbø i spissen inntar Rismelen.

Verdensartist

En annen artist Bjørge er meget fornøyd med å få til Steinkjer, er Astrid S. Hun har etablert seg som en av Norges aller største artister, og er populær både her hjemme og internasjonalt.

– Astrid har hele verden som arena, derfor er det ekstra hyggelig at hun tar turen til Steinkjerfestivalen med sitt nye, påkostede show, forteller Bjørge.

Festmusikk og hardrock

I tillegg kommer bandene Rotlaus og Spidergawd til festivalen. Det ene bandet er kjent som et av Norges fremste festband, mens det andre er kjørt fram som noe av det beste som finnes på den norske rockescenen for tiden.

– Rotlaus har blitt en av Norges mest populære folkelige artister, som trekker tusenvis til forsamlingshus, idrettshaller og festivaler i hele Norge. De skulle egentlig spille i Rismelen allerede i 2020, og nå fikk vi endelig det til.

Spidergawd med Per Borten i spissen er kjent for kompromissløs hardrock med sterk inspirasjon fra 70-tallet. Foto: Glen Musk / Adresseavisen

– Spidergawd på sin side har over ti år bygd seg opp til å bli et av Norges største og mest anerkjente hardcore- og heavyrockband, både i Norge og ute i Europa. Vi gleder oss enormt til å bli overrumplet av den største knyttneven av norsk hardrock.

– Hardt, kompromissløst, men også melodiøst og med ekstreme kvaliteter i bandet, avslutter Bjørge.