Nordre del kan fra uka nås via gjennomgang i stasjonsbygget og i et område mellom stasjonsbygget og bankbygget.

Dette vil bli skiltet og merket, og Bane Nor sier de vil gi tilstrekkelig informasjon til de reisende.

På grunn av dette arbeidet vil det mellom Sparbu og Steinkjer, for toget med avgang fra Sparbu klokken 20.14, bli kjørt buss for tog. Dette gjelder også fra og med 6. februar.

Bør beregne tid

En anbefaling til de reisende er å beregne noe mer tid ved togreiser fra Steinkjer.

Anleggsarbeidet og anleggstrafikken kan medføre noen ekstra tid for å komme seg til riktig plass. En klar oppfordring til de reisende og andre brukere av stasjonsområdet er å følge skilting og informasjon - og å respektere anleggsgjerder og avsperringer - slik at uønskede situasjoner unngås.

Fornyer Steinkjer plattform

Den nye plattformen vil få en lengde på 330 meter og en høyde på 76 centimeter. Dette vil gi en trinnfri av- og påstigning fra de nye togene, som nå trafikkerer Trønderbanen. For de gamle togene som fremdeles er i drift, så vil høydeavstand mellom tog og plattform bli betydelig redusert.

I tillegg vil den nye plattformen etableres med varmekabler, slik at plattform vil være snø- og isfri gjennom vinteren. Stasjonsområdet, som er knyttet til plattformen, vil i få en oppgradering ved at plattform får en definert innramming med steinsetting og grøntområder.

Ferdig i juni

Anleggsarbeidene har pågått siden november 2022, og vil stå ferdig til juni 2023.

Arbeidene vil medføre noen ulemper for de reisende og andre som benytter stasjonsområdet, men passasjerer kan både gå på og stige av ved Steinkjer stasjon i hele byggeperioden. Dette løses ved å bygge den nye plattformen i to faser.