Innbruddet ble oppdaget tirsdag morgen. Mette Andersen i Steinkjer Svømme og livredningsklubb er oppgitt over hendelsen.

– Det er bare utrolig kjedelig. Vi har ikke noe annet sted å oppbevare utstyret vårt nå mens Dampsaga er stengt. Vi har brukt dette som midlertidig lager og tenkte det skulle gå bra, sier Andersen.

foto
Foto: Lorns Bjerkan

Det ser på nåværende tidspunkt ikke ut til at noe er stjålet, men mye av utstyret som har vært lagret i hytta er funnet henslengt rundt i området.

– Full oversikt har jeg ikke, men at vi fant igjen livredningsdokkene var det viktigste, ettersom det er dem som har mest verdi. De lå bare slengt rundt omkring. Det meste virker å være intakt, det ser ut til å være mest rot, sier Andersen.

foto
Foto: Lorns Bjerkan

Politiets leder på stedet, Joakim Trøbakk, bekrefter at det vil opprettes en straffesak på forholdet. De bistår med å samle inn gjenstandene som ligger strødd.

– Vi vil etter hvert foreta noen åstedsundersøkelser. Det har vært en del hærverk og ødeleggelser i det siste, så vi prøver å se om det kan være noen sammenheng, sier han.

Politiet fikk klokken 23.15 mandag kveld melding om at en rekke ungdommer var samlet på stranda og spilte høy musikk, men valgte å ikke dra til stedet.

– Uvisst om det er en sammenheng, men vi er interessert i om noen av ungdommene kan ha sett noe, sier politioverbetjent Morten Mørkved.

foto
Foto: Lorns Bjerkan