Sist oppdatert:

Fra en meget mutt forsamling på Høyres valgvake, blir vi møtt med stor jubel på Senterpartiets, litt lengre borti gangen. Størst begeistring er det over at Tyldum ser ut til å frata Høyres Agdestein plassen.

– Det var høyere stemning her enn på Høyres valgvake.

– Akkurat nå er vi 29 prosentpoeng, som er historisk. Vi må tilbake til 1993, da det var EU-valg. Da var vi på 31 prosent, sier Tyldum.

Det er god stemning på Senterpartiets valgvake når Per Olav Tyldum (t.v) ligger an til å få plass på Stortinget. Foto: Leif Arne Holme

Signal om for mye sentraliseringskåthet

– Hvordan tolker du det?

– Det er et klart signal fra velgerne om at nå er det nok sentraliseringskåthet fra regjeringa. Nå skal vi inn med en annen politikk, og det har vi fått svar på.

– Er du sikker på at du tar mandatet fra Elin Agdestein nå?

– Jeg skal passe meg for å være sikker, men alle piler peker i en god retning. Så ser jeg at tallene nærmer seg 60 prosent opptelt, og vi ligger fortsatt på prosenten. Men vi er rimelig sikre så langt.

– Men det ligger ei flaske på kjøling?

– Nei, jeg har vært så i bobla i valgkampen, så jeg vil bare si tusen hjertelig takk til alle som har stemt på Senterpartiet og vist oss tilliten. Vi skal ta vare på den.

Publisert: Sist oppdatert: