– Vi har nettopp avsluttet møte med Meteorologisk institutt, og de oppdaterte prognosene bekrefter at vi må være forberedt på et nytt utfordrende døgn for strømforsyningen, sier kommunikasjonssjef i Tensio, Bengt Eidem, i en pressemelding.

I tillegg til kraftig vind, er det meldt en del lynaktivitet og mye snø. Tensio er derfor klare på at de det kommende døgnet kan få strømutfall i hele forsyningsområdet i Trøndelag.

– Vi er forberedt på å rykke ut og vil sende våre mannskaper ut fortløpende der feil oppstår, forutsatt at det er fremkommelig og trygt nok, sier Eidem.

Under Gyda oppsto det noen situasjoner der Tensios mannskapet måtte trekke seg tilbake og vente på dagslys, bedre værforhold og fremkommelighet. De er klare på at det kan bli tilfellet igjen.

– Det kan bli situasjoner også det kommende døgnet der vi må avvente dagslys og bedre fremkommelighet før vi får rettet opp, sier Eidem.

Gyda førte til rundt 40 strømutfall som berørte om lag 15.000 kunder i Trøndelag. De fleste berørte fikk strømmen tilbake på under 3 timer, de som ble berørt lengst måtte klare seg uten strøm i rundt et halvt døgn, opplyser Tensio. De har følgende råd til publikum:

  • Fest løse gjenstander

  • Begrens ferdsel, politiet ber folk i Trøndelag holde seg inne søndag ettermiddag og kveld.

  • Lad opp mobiltelefon, PC og nettbrett.

  • Ha lommelykt og alternative oppvarmingskilder klare

  • Følg strømsituasjonen i Tensios forsyningsområde

  • Les DSBs veileder om hvordan du kan forberede deg selv og hjemmet ditt på ekstraordinære situasjoner.