TrønderTaxi har torsdag morgen sendt ut en pressemelding etter alt styret som har vært med skolekjøring den siste tiden.

I pressemeldingen, som er sendt ut av Bjarne Aas Farbu, salgs- og markedssjef i selskapet, skriver de blant annet følgende:

«Det har vært altfor mange avvik i individuelt tilrettelagt skoleskyss med drosje i Steinkjer og omegn den siste uken. Dette beklager TrønderTaxi AS sterkt, og vi ser svært alvorlig på situasjonen som har rammet skoleelever, foreldre og ansatte ved skolene».

TrønderTaxi har avtale med det fylkeskommunale selskapet AtB om individuelt tilrettelagt skoleskyss i Steinkjer og andre steder i Trøndelag. TrønderTaxi bruker Taxi Midt-Norge som underleverandør. De har igjen underleverandører slik som Steinkjer Taxi.

Kommer med et løfte

Denne uka ble det kjent i Trønder-Avisa at Adrian Lyng Malmo, rektor ved Henning skole, skal ha kjørt hjem elever. Andre forteller om utfordringer, og har kommet med krav om endringer.

Fylkesvaraordfører Tomas Iver Hallem (Sp) la seg langflat onsdag.

«Fylkeskommunen svikter i disse dager som ansvarlig myndighet for gi individuelle tilrettelagte skoleskyss til alle som har rett på det i Trøndelag», skrev han på et Facebook-innlegg som også er gjengitt her på Steinkjer24.

Videre i pressemeldingen kommer TrønderTaxi med et løfte:

«Vi i TrønderTaxi kan garantere at vi vil gjøre alt vi kan for at skoleskyssen på Innherred skal gå som normalt i tiden fremover. Avvik kan dessverre forekomme, og i det siste har det vært alt for mange av dem, det er vi helt enige i. Vi forstår at brukerne er frustrerte, og sånn kan vi ikke ha det», heter det.

Jobber med å øke kapasiteten

TrønderTaxi mener at årsakene til utfordringene er komplekse, med flere involverte parter.

«Det jobbes nå med å skaffe ekstra kapasitet, som kan avhjelpe på Innherred ved behov. TrønderTaxi har daglig kontakt med vår underleverandør Taxi Midt-Norge for å finne løsninger på utfordringene».

I sitt innlegg ba fylkesvaraordfører Hallem AtB om å komme på banen:

«Fylkeskommunen har satt bort oppdraget til AtB. Til AtB har jeg følgende å si: Det er ungene våre som ikke blir hentet. Det er en alvorlig feil, og flere stiller spørsmål om det er en svikt i oppdragsforståelsen til AtB. Det er lett å ha sympati for at spørsmålet reises. Hva gjør vi nå da, AtB? Skal AtB kjøre skolebarna våre?», skrev han i innlegget.