Onsdag morgen var masterstudent Baro Moslet fra Selbu tidlig på plass på InnoCamp.

– Jeg skulle skrive ut noe på biblioteket i åttetida i morges. Da så jeg plutselig at det fløy en spurv rundt inne der, sier Moslet til Steinkjer24.

Moslet, som leverer masteroppgave i terrestrisk økologi og naturforvaltning til uka, er glad i fugler og har erfaring med å håndtere dem. Første taktikk var å finne tak i ansatte ved biblioteket, og åpne vinduene.

Den første planen var å lede spurven ut gjennom vinduet på biblioteket. Det gikk ikke. Foto: Håvard Finnseth

– Jeg traff på bibliotekarene, og vi prøvde å lede fuglen bort til vinduene. Det viste seg å ikke være så enkelt, fortsetter Moslet.

Spurv i god behold

Siden spurven ikke virket å være spesielt lysten på å ta turen gjennom vinduene på biblioteket, måtte Moslet tenke annerledes.

– Etter hvert forvilla den seg ut i trappeoppgangen ved siden av biblioteket. Der oppe er det et takvindu som spurven søkte seg mot. Da dro jeg ned på fakultetet for biovitenskap og akvakultur, og lånte håv og mistnett. Skal det først gjøres, så skal det gjøres ordentlig, tenker studenten.

Moslet fikk fanget spurven i trappeoppgangen utenfor universitetsbiblioteket. Foto: Håvard Finnseth

Med korrekt utstyr på plass var det bare sjarmøretappen som gjensto for Moslet. Han løftet håven og fikk has på inntrengeren.

– Etter hvert fikk jeg tak i den, tok et bilde og slapp den ut i det fri. Den satte seg i blomsterbedet utenfor her, sier Moslet fornøyd.