Politiet fikk torsdag kveld melding om en hendelse ved fylkesvei 17 i Beitstad. Den kom fra Veidekke, som bygger den nye fylkesveien.

– Det var en frekk sak vi hadde i går, sier prosjektleder Egil Holum i Veidekke.

Ikledd refleksvester

To personer ble observert mens de sto og tømte en anleggsmaskin for drivstoff.

– En kollega av meg var på joggetur og passerte forbi. Dem hadde på seg refleksvest, så hun trodde vel først at det kunne være folk fra oss, men skjønte fort at det var noe som ikke stemte, forteller Holum.

Kollegaen tok opp mobiltelefonen og fotografterte det som skjedde. Holum har lagt ut bildene på sin Facebook-profil, hvor innlegget i skrivende stund er delt over 400 ganger. Der fremgår det tydelig at dieseltyveme har kjørt en polskregistrert blå Mazda.

– Dieselen er vel gull verdt om dagen, men jeg tror ikke det er snakk om så mye de har fått med seg. Så sånn sett er det ikke det som er det verste, sier Holum.

Ikke langt unna trafikken

– Heller den frekke fremgangsmåten?

– Akkurat det som er. Det er ikke snakk om mange meterne de står unna der trafikken går i dag. Også vet man aldri om de har tukla med andre ting når de er borte og gjør sånt, sier Holum.

– Har du opplevd lignende før?

– Jeg tror aldri jeg har opplevd lignende på over 25 år i bransjen, det må i så fall være veldig sjelden, sier Holum.

Han bekrefter å ha hatt dialog med politiet og at saken vil bli anmeldt.

Gunnar Solli, seksjonsleder for forebyggende patrulje i politiet, bekrefter at politiet er på saken. De har informert patruljene om å være oppmerksomme dersom bilen observeres. Samtidig tar de gjerne imot tips fra publikum.

Politiet var kjapt på stedet, men tyvene hadde rukket å komme seg unna. Politiet lette etter den blå Mazdaen uten hell torsdag kveld.