– Løpeformen er horribel og elendig, mens stakeformen på rulleski er bedre. Alle de lange staketurene jeg går er ikke akkurat noe vinn-vinn for løpesteget, men jeg trener ganske bra.

Petter Northug er i godt humør etter å ha kontrollert Mosvik IL inn til en sjuendeplass i eliteklassen på Holmenkollstafetten. Stafetten går over totalt 15 etapper med varierende stigning og lengde. Start og mål er på Bislett stadion.

Stjernespekket lag

Den tidligere skikongen er kaptein, sportssjef og ankermann for laget, og roser lagkameratene etter lørdagens folkefest i Oslo.

– Vi hadde siktet oss inn på en topp ti-plassering, og med tanke på at det ble noen rokkeringer og skader i troppen, er vi veldig fornøyde, sier han til Adresseavisen.

Gular gikk til topps for fjerde gang på rad foran Ull/Kisa og Tjalve. Mosvik kom i mål som nummer sju, 4.11 bak vinnerlaget. På kvinnesiden var det Vidar, med Therese Johaug på laget, som vant foran Tjalve og Gular.

Beste trønderske lag i eliteklassen for menn ble Svorkmo/NOI på sjetteplass, 3.45 bak vinnerlaget. Strindheim ble beste trønderske lag i kvinnenes eliteklasse med en åttendeplass, 5.09 bak Vidar.

Disse sprang for Mosvik IL: Mathias Aas Rolid, Karstein Johaug, Even Northug, Andreas Iversen, Amund Korsæth, Niklas Dyrhaug, Joar Thele, Ola Erling Korbøl, Eirik Mysen, Ola Berg Fines, Ole Petter Fjeld, Torgeir Lid Byggland, Gustav Heldal, Thomas Syrstad, Petter Northug jr.

– Blir flere signeringer

Kun tre av løperne på Northugs lag kommer opprinnelig fra Mosvik. Resten har han headhuntet til laget:

– Vi er friidrettens svar på PSG, og det er vi stolte over. Jeg kan allerede nå varsle at det blir flere signeringer til neste år. Vi skal oppover på resultatlista.

Northug sier Mosviks store mål er å komme seg opp på pallen. De siste to utgavene av Holmenkollstafetten har endt med femteplass for mosvikingene, mens det i år ble en sjuendeplass.

– Alle har fått blod på tann nå. Endelig fikk vi konkurrert igjen etter to år med covid. Vi kommer enda sterkere tilbake neste år, og målet er å komme på pallen snart, sier 36-åringen.

Skal gå flere langløp

Før den tid varsler den tidligere skistjernen at han vil konkurrere i flere langløp neste vinter:

– Jeg må gå noen langløp for å holde magen inne og kroppen i gang.

Petter Northug har flere ulike arbeidsoppgaver for selskapet Brand Assist som selger sportsklær og briller med Northug-navnet på. Foto: Richard Sagen

Northug forteller at dagene går med på lange staketurer og jobbing med sitt eget brand. Gjennom selskapet Brand Assist selger Northug sportsklær og briller.

– Nå er vi midt i skiftet fra vår til sommer i butikkene, og jeg bruker en del tid på det kommersielle og sosiale medier. Flere av kontraktene vi har med ulike utøvere går ut snart, så jeg er også med og bidrar i forhandlingene. Men jeg er fortsatt en læregutt i bedriften. Noe av det viktigste jeg gjør er å dele min erfaring med sportsklær og utstyr. Jeg tester produktene og gir tilbakemeldinger på om de er gode nok eller ikke.

Og mellom jobbingen og treningen opererer Northug som sportssjef og er på jakt etter nye raske løpere som kan forsterke laget til neste års Holmenkollstafett.