Fylkesordføreren har trukket seg fra ansettelsesutvalg

Fylkeskommunen skal ansette ny rådmann. Tore O. Sandvik skulle lede arbeidet, men har meldt seg inhabil.

Tore O. Sandvik skal ha en nær relasjon til en av søkerne til fylkesrådmannstillingen og har trukket seg som leder for ansettelsesutvalget. Foto: KIM NYGÅRD

Dermed trekker fylkesordfører Tore O. Sandvik seg fra ansettelsesutvalget, skriver Trønder-Avisa. Han skal ha nære relasjoner til en av kandidatene på søkerlista og har derfor meldt seg inhabil.

Adresseavisen har tidligere skrevet at nesten hele søkerlista til fylkesrådmannstillingen er unntatt offentlighet. Bare to av ni søkere er oppført med navn, alder og kjønn. Sju søkere på den øverste administrative lederstilllingen i fylkeskommunen vil ikke ha offentliggjort at de søker på jobben. Det reagerer generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening på.

Ifølge Trønder-Avisa er det fylkesvaraordfører Tomas Iver Hallem (Sp) som overtar ledelsen av utvalget som skal finne den nye rådmannen, skriver Trønder-Avisa. I en SMS til Trønder-Avisa skriver fylkesordfører Sandvik at han ikke har noen kommentarer til den pågående prosessen med å finne Odd Inge Mjøens etterfølger.

May Britt Lagesen (Ap), Pål Sæther Eiden (H) og de to tillitsvalgte Bjørn Tranås og Trine Merete Broch utgjør resten av utvalget.