Sidsel Frigaard og Olga Setten viser stolt frem utmerkelsen Steinkjer Danseklubb har mottatt fra Vaffelfondet. Foto: Stig Jakobsen

Vant 20.000 kroner i konkurranse med 1.647 andre

Steinkjer Danseklubb var én av de fire organisasjonene som ble plukket ut av Vaffelfondet.

I et beintøft heat med over 1.600 andre, gikk den ambisiøse danseklubben på Egge seirende ut. I utgangspunktet skulle det bare være tre vinnere, men ettersom juryen ikke klarte å bestemme seg da de satt med fire igjen, lot de alle disse vinne pris.

– Det er fantastisk viktig for en liten klubb som vår. Vi trenger virkelig slik støtten, sier nestleder i Steinkjer Danseklubb, Sidsel Frigaard.

80 medlemmer

Hun og leder Olga Setten har vært aktive siden klubben ble startet i 2014.

– Det er et lavterskeltilbud som er dugnadsdrevet. I dag er det 80 medlemmer, og vi driver med både sportsdans og hip hop, forteller Olga.

De har til og med arrangert kurs i arabisk dans.

– Vi er opptatt av at tilbudet skal være tilgjengelig for alle, og tilbyr derfor gratis nybegynnerkurs i sportsdans, forteller Sidsel.

Neste kurs starter torsdag 8.april kl 17.15, og det er fremdeles mulig å melde seg på via klubbens nettside (www.steinkjerdanseklubb.no)

Vaffelfondet, som deler ut prisen, er for øvrig startet av Jernia, og har fått navnet fordi ti kroner av hvert vaffeljern de selger settes av til et fond som årlig deler ut pengemidler til forskjellige aktiviteter.