Opprinnelig kommer hun fra Toten, men det er lenge siden Sunniva Rognerud begynte å føle seg hjemme i Steinkjer. Foto: Håvard Finnseth

Ikke alt koronanytt er dårlig nytt. – Ser ut til å være på vei ut av pandemien

I de to første ukene etter påske øker antallet vaksinedoser til Steinkjer.

Skjærtorsdag kom meldinga om at en smitta person hadde vært innom flere butikker i sentrum av Steinkjer. Personen hadde blant annet vært innom Rema Guldbergaunet, Vinmonopolet og en bensinstasjon.

Men ikke all koronanytt er dårlig koronanytt. I en oppdatering samme dag kunne kommuneoverlege Sunniva Rognerud, kommunedirektør Torunn Austheim og ordfører Anne Berit Lein komme med en optimistisk påskehilsen om situasjonen knytta til vaksinering.

– Norge ser ut til å være på vei ut av pandemien, og nasjonale regler og anbefalinger skal redusere faren for en ny smittebølge. Vi oppfordrer alle til å følge opp, og gjøre det vi kan for å unngå en tredje bølge her på Steinkjer. En ny bølge vil bety strengere regler enn de nasjonale, forsinkelse med vaksineringen, et overbelastet helsevesen og mulighet for tap av liv og helse, skriver ledelsen.

Noen påskefrafall i vaksineringa

Steinkjer kommune har nå blitt ferdig med dosene vi har blitt tildelt, som betyr at det er satt til sammen 333 vaksiner av dose 1, og 111 av dose 2. Totalt har det blitt satt 5459 doser (3513 av dose 1 og 1946 av dose 2) i kommunen.

Trekløveret er tydelige på hva som skal til om den gode trenden skal fortsette:

– Så langt i påsken har vi ikke fått noen nye smittede, mye takket være lite reisevirksomhet. Det er likevel like viktig som før (kanskje viktigere) at vi begrenser antall nærkontakter, holder avstand og er hjemme og tester oss ved symptomer.

Påsken har heller ikke påvirka hastigheten kommunen kan få satt vaksiner i, ifølge pressemeldinga.

– Noen få har av ulike årsaker ønsket å utsette vaksineringen til etter påske, men vi har enkelt funnet erstattere. I de to første ukene etter påske får vi en økning i antallet vaksinedoser, og det gleder vi oss til! skriver Rognerud, Austheim og Lein.