Foto: Leif Arne Holme

Sjekk hva som ble dumpet ved returpunktet i Lorvika

«Hvis du har tenkt deg bort med flaskene, kan du ikke ta med bilen også». Vi vet lite om hvordan samtalen forut har vært, men et lignende resonnement har nok ligget i bunn for den litt snodige handlingen.

Det er mye rart folk legger igjen ved gjenbruksstasjoner. Ved et returpunktet i Lorvika hadde noen sågar dumpet et bilvrak denne uka. Rennovasjonsleder Carl Kvistad i Steinkjer kommune må innrømme at han stusser voldsomt over dette.

– Jobben min er å samle inn husholdnings- og næringsavfall. En hensatt bil vet jeg ikke helt hvordan vi skal gripe an, sier Kvistad.

Formidlet videre til Veg, trafikk og park

Ifølge Kvistad er det følgende prosedyrer knyttet til slikt:

– Dersom bilen har norsk registreringsnummer, kan parkeringsvakter legge et varsel på bilen, og den kan taues inn i løpet av en uke. Om det som her er en bil med utenlandsk bilnummer, må saken politianmeldes for å kunne flytte den.

Foto: Leif Arne Holme

– Har du vært borti noe lignende tidligere?

– Nei. Det er en del tilfeller der bilglade folk har 10-12 biler på egen tomt, og det er snakk om forsøpling.

Kvistad melder i en epost at han har formidlet henvendelsen videre til enhet Veg, trafikk og park ved teknisk avdeling i kommunen. De er stadig vekk borti slike saker.

Dårlig business

Foto: Leif Arne Holme

– Min umiddelbare tanke er at en bli må da ha en eier. Og det er vrakpant på bilen. Derfor må det da være mer butikk i at den kjøres til et godkjent bilmottak, slik at de får utbetalt dette, sier rennovasjonslederen.