Jan Vaage, fylkeslege Foto: Espen Bakken

Kommer med påske-oppfordring til russen

I anledning påska oppfordrer Trøndelag fylkeskommune om at alle deres elever, særlig russen, unngår sosiale sammenkomster.

På sine hjemmesider skriver fylkeskommunen at de forstår hvor fristende det kan være å finne på noe sosialt med venner og medelever i påsken. Derfor påpeker de viktigheten av at absolutt alle bidrar til å hindre spredning av koronaviruset.

– Vi oppfordrer dere alle sammen om å følge de nasjonale smittevernreglene i påsken. Det betyr å ikke treffe hverandre i grupper, dra på hyttetur sammen, og lignende. Slik lyder oppfordringen fra Fylkesdirektør for utdanning, Vegard Iversen, fylkeslege Jan Vaage og leder for Politiets forebyggende enhet Sivert Rannem.

Russen håper på en så normal russetid som mulig

Russepresident for Steinkjerrussen, Nikolai Vekseth Larsen og visepresident, Ine Tronstad forteller til Steinkjer24 at de ikke har planlagt noen treff i påska, og at de oppfordrer all russ til å følge de anmodningene som er satt.

Russepresident for Steinkjerrussen, Nikolai Vekseth Larsen og visepresident, Ine Tronstad. Foto: Tea Eline Skarpjordet

– Vi har også delt en plakat på sosiale medier der vi oppfordrer til å ikke møtes i påsken, påpeker Vekseth Larsen.

Denne er blant annet delt på Instagramkontoen til Steinkjerrussen, hvor de håper alle vil være med på dugnaden, slik at den kommende russetiden kan bli så normal som mulig.

Også russepresidenten på Inderøy håper russen fortsetter å være tålmodige.

– Alt av sosiale sammenkomster har vi satt på vent, og jeg tror ikke det er noe behov for å engste seg for russen her. I tillegg har vi en storproduksjon som vi har jobbet veldig mye med, som gjør at vi blir ekstra forsiktige nå før den forhåpentligvis skal utføres, sier russepresident Dina Karoline Sylten Stokland.

Trøndelag fylkeskommune gjør spesielt oppmerksom på følgende tiltak:

  • Én-meteren blir nå til to-meteren. Hold to meter avstand til andre der det er mulig, bortsett fra dem du bor med, kjæresten din eller 1-2 faste kontakter om du bor alene. Barn og ungdom kan ha 1-2 faste venner som de kan ha nær kontakt med.
  • Vi anbefaler maks to gjester på besøk. Ha helst kontakt med de samme over tid.
  • Du bør begrense sosiale kontakter mest mulig.
  • Vi anbefaler at alle reiser som ikke er nødvendige utsettes.
  • Alle arrangementer som det ikke er absolutt nødvendig å avholde, bør utsettes.