Avlyst: Sauebonde Jan Ivar Sandnes i Snåsa brukte sine egne sauer for å teste GPS-sporing, men salget til Norbit er likevel avlyst. Foto: Leif Arne Holme

MN24

Bedriftskjøp til 24 millioner ble avlyst etter «visning»

Børsbedriften Norbit skulle kjøpe en annen trøndersk teknologibedrift, men handelen ble avlyst.

Når bedrifter skifter eier, gjennomføres ofte en prosess som kalles «due diligence». Det er en detaljert gjennomgang av bedriftens indre liv, og kan sammenlignes med en boligvisning.

«Utilfredsstillende resultat»

Selv om Norbit opprinnelig var interessert i å kjøpe teknologibedriften Stalk IT for 24 millioner kroner, endte visningen av med at Norbit avlyser handelen, går det frem av en børsmelding selskapet har sendt ut mandag morgen. Det blir i meldingen ikke opplyst hva som var den konkrete årsaken til at de trakk seg fra kjøpet, bortsett fra «utilfredsstillende resultat etter due diligence-gjennomgang».

Testet på sauer

Det var 8. mars Norbit kunngjorde at den trondheimsbaserte teknologibedriften planla å kjøpe Stalk-IT. Snåsabedriften bruker GPS-teknologi til sporing. Rundt om i verden er det i bruk 20 000 GPS-baserte brikker som er utviklet i Snåsa. Deres nyeste innovasjon er en brikke som blant annet kan brukes for å spore konteinere. Brikken er blitt testet på sauene til gründeren bak Stalk IT, den innovative sauebonden Jan Ivar Sandnes.

Norbit skriver i børsmeldingen som ble publisert mandag morgen at de fortsatt er i forhandlinger om kjøp av en annen europeisk bedrift.