Lasse Matberg har tatt seg helt til finalen i tv-programmet «Farmen kjendis». Foto: ESPEN SOLLI/TV 2

Lasse Matberg vant «Farmen kjendis»

Verdalingen Lasse Matberg (35) sikret seg seieren i «Farmen kjendis» på TV2 søndag kveld.

Den trønderske Instagram-profilen og militæroffiseren, Lasse Matberg var i semifinalen sammen med Terje Sporsem (44) og Sølje Bergman.

På Lundereid i Kragerø har tolv kjendiser skapt tv-underholdning i femte sesong av realityprogrammet.

– Jeg har lyst til å gå til finalen, 20 prosent, sa en selvsikker Matberg i innledningen til programmet.

Og det greide han.

Lagde to-retter med pølser og rabarbra

Den første oppgaven var å lage en toretters middag med svinebog som hovedråvare, og hvor deltagerne blant annet skulle lage pølser, og dessert.

– Jeg lagde ikke de fineste pølsene, men jeg håper de smaker bedre enn de ser ut, sa Matberg, som disket opp med «rabarbra surprise» til dessert.

– Han hadde ikke noen ordentlig plan, sa kokk Christer Rødseth som bedømte finalistene i kokekunst.

– Pølsene er fint laga og gode på smak, litt rå potet. Men desserten smaker veldig godt, sa Rødseth etterpå.

Komiker Terje Sporsem nådde i finalen av «Farmen kjendis».

Men det var Terje Sporsem som imponerte mest i kokkefaget og som fikk den første finaleplassen.

Melkespannkonkurranse

Matberg sikret seg etterpå finaleplassen med å vinne i melkespannkonkurransen, hvor de to holdt armene rett ut, med to melkespann i nevene, så lenge de klarte.

Sølje Bergman ble slått ut i semifinalen.

– Lasse tok seg ikke engang tid til å juble, sa Sølje Bergman, og roste den rause konkurrenten før hun forlot gården.

– Jeg slipper ikke deg, før du slipper meg, sa Matberg til Bergman da de omfavnet hverandre etterpå.

Dette er femte sesong av «Farmen Kjendis». Tolv kjendiser har drevet Lundereid gård slik den ble drevet for 100 år siden. Innspillingen ble gjort i mai og juni i fjor. Hver uke har noen måtte forlate gården helt til det nå står to igjen.

«Farmen kjendis» startet med denne gjengen. Søndag kveld avgjøres hvem som vinner årets utgave av realityprogrammet. Foto: ESPEN SOLLI/TV 2

Hvem som vinner konkurransen avgjøres i kveld.

– Lasse er veldig allsidig, jeg tror han er god på det meste, sa Kine Olsen da de utslåtte kjendisene tok en prat før den avgjørende finalekonkurransen.

Det var Terje Sporsem som fikk flest stemmer av de andre Farmen-deltagerne, og som fikk en «finalekniv» med seg inn i de avgjørende konkurransene.

Finalen starter på TV2 søndag klokken 21.45.

Matberg er søndag på plass til en finalefest i programmet «God kveld Norge», for å følge sendingen sammen med programlederne Marte Bratberg og Niklas Baarli.

– Jeg kjente på en sorg over at «Farmen» var ferdig, sa Matberg til programlederne.

Sammen med Sporsem fortalte han om sterke opplevelser og samhold – men også gnisninger – sammen med de andre deltagerne i «bobla» de levde i på gården.

Kjendislivet

Lasse Matberg jobber i Forsvaret som brann- og miljøvernbefal i Stavanger, men det var ikke grunnen til at han fikk plass på kjendisgården. Matberg ble internasjonal Instagram-stjerne for noen år tilbake, etter at flere internasjonale medier omtalte hans «viking»-bilder på sosiale medier.

Han har nå over 656 000 følgere på Instagram.

– Jeg blir presentert som influenser på tv, men jeg er ikke akkurat den som påvirker mest. Og jeg ser i alle fall ikke på meg selv som en kjendis! Selv ikke om jeg har hatt et bredt publikum på sosiale medier de siste årene. Men vi får se! Kanskje er jeg Farmen-Lasse når alt er over, sa trønderen til trd.by i januar i år.