Brynjar Ellingsen, daglig leder i Fixrate. Foto: Fixrate

Schibsted investerer millioner i Steinkjer-selskap

Schibsted investerer 19,5 millioner kroner i selskapet Fixrate, som har hovedkvarter i Steinkjer.

Selskapet driver en markedsplass for bankinnskudd i Norge, og får nå altså en ny stor eier med seg:

"Med Schibsted i ryggen skal Fixrate akselerere utviklingen i både Norge og i nye markeder", skriver selskapet i en pressemelding.

Fixrate ble startet i 2016 av Brynjar Ellingsen som hovedgründer, gjennom sin bakgrunn innen bank og finans.

– Svært mange bedrifter har lave innskuddsrenter hos storbankene. Ved å bruke vår plattform kan bedriftene finne knalltilbud på innskuddsrente fra over femti banker, og prosessen for å opprette én eller flere kontoer hos bankene er enkel. Vi viser også kundene en samlet oversikt over innskuddene. For bankene er tjenesten å anse som en ny kanal for finansiering, en svært effektiv kilde til nye kunder og nye innskudd. Fra første dag har vi hatt en visjon om å lage en friksjonsfri markedsplass for bankinnskudd og nå har vi flere milliarder bevis på at at det er behov for vårt konsept. Vi gleder oss til å styrke veksten og ta tjenesten videre sammen med Schibsted, sier Brynjar Ellingsen, daglig leder i Fixrate i pressemeldingen.

Utvikling av markedsplasser

– Schibsted har en svært sterk portefølje av fintech-virksomheter og har bred internasjonal erfaring. De har også betydelig erfaring med å utvikle markedsplasser. Vi har blitt kjent med dem over lang tid og ser fram til å jobbe sammen med Schibsted for å realisere våre ambisjoner, sier Ellingsen videre.

Fixrate har et team fordelt på hovedkvarter i Steinkjer, utviklingskontor i Trondheim og salgskontor i Oslo. Selskapet har kunder i hele Norge og er nå klar for å gå ut av landet.

I første omgang er det våre naboland som selskapet først sikter seg inn mot, men Fixrate tar det gjerne enda lenger. På tross av Covid-19 har Fixrate hatt en sterk vekst i 2020 og framgangen fortsetter inn i det nye året, melder selskapet videre.

– Fixrate er et av Norges aller mest spennende fintech-selskaper og vi er svært fornøyde med å investere i Brynjar og hans team, sier Christian Horn Hanssen, investeringsansvarlig i Schibsted Growth i pressemeldingen.

Schibsted har investert i rekke selskaper innen finansiell teknologi, populært kalt fintech, både i Norge og Sverige. Porteføljen inkluderer virksomheter som betalingselskapet Dintero, crowdlending-virksomheten FundingPartner og forsikringsselskapet Tillit Forsikring samt Lendo, en ledende sammenligningstjeneste for lån.

- Ekstra spennende

– Fintech er et prioritert område for oss, så det er ekstra spennende å komme over sterke selskaper som Fixrate. Fra sin base i Steinkjer og Trondheim har de vist en imponerende evne til å forene teknologiutvikling og forretningsforståelse til å skape en markedsplass som forenkler hverdagen for både banker og bedrifter, sier Rune Røsten, leder for Schibsted Growth i Norge.

I dag er det 55 banker og ca. 200 bedrifter som bruker tjenesten, ifølge Fixrate selv.

Obs! Schibsted Growth er en del av Schibsted-konsernet, som har eierandel i Polaris Media, som også driver Steinkjer24.