Steinkjer videregående skole arrangerer i år en digital åpen skole for ungdomsskoleelever. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Reed Foto AS

– Vi skulle så gjerne tatt imot elevene fysisk

Digital åpen skole ved de videregående skolene i fylket er et initiativ fra Trøndelag fylkeskommune. De ønsker at så mange som mulig skal få et innblikk i skolen og linjene før de velger studieretning.

Rektor Bente Renate Svenning ved Steinkjer videregående skole innrømmer at de gjerne skulle hatt et fysisk arrangement.

– Det hadde så klart vært det beste. Men situasjonen vi står i nå gjør at det ikke er mulig. Derfor håper vi dette kan bli et godt alternativ både til foresatte og fremtidige elever, sier Svenning.

Fornøyde med en alternativ løsning

Både foreldre og elever kan gjennom pc-skjermen være med på det som blir en presentasjon av de ulike linjene, selve skolen og skolemiljøet ved den videregående skolen.

– Vi ønsker å nå ut til flest mulig, og håper at de med dette får et godt innblikk i hva skolen har å by på, forteller Svenning.

Selv om Steinkjer kommune har besluttet å nedjustere tiltaksnivået fra rødt til gult nivå, holder fylket fast på å ikke samle både foresatte og elever fysisk ved skolenes lokaler.

– Behovet for informasjon er der og derfor er vi veldig fornøyde med at vi får til et slikt opplegg, forteller Svenning.

– Har besøkt ungdomsskolene i kommunen

Steinkjer videregående skole har tidligere forhørt seg med kommuneoverlegen som ga klarsignal til at skolen kunne sende en person for å holde presentasjon til ungdomsskolene i Steinkjer.

– Vi har besøkt både Egge og Steinkjer ungdomsskole, samt Montessoriskolen. Denne presentasjonen ligger tilgjengelig på nettsiden vår.

I løpet av sendingen blir det mulig å stille spørsmål via chat.

– Ved Byåsen videregående har de nettopp hatt digital åpen skole, hvor over 130 personer deltok. De er en skole på størrelse med oss, så jeg håper vi også kan tiltrekke oss litt folk, sier Svenning.

Sendingen er direktesendt og starter onsdag 3. februar klokken 18.00.