Francis S. Hay er daglig leder, styreleder og eier av Norinvest-konsernet, som eier både kontoreiendommer, boliger og flere hoteller i og rundt Trondheim. Nå flytter han nord i landet. (Bildet er tatt ved en tidligere anledning). Foto: Glen Musk

Trøndermilliardær flytter formuen nordover

Rett før fristen for flyttemelding gikk ut, meldte Norinvest-milliardær Francis Stückrath Hay flytting til «skatteparadiset» Bø i Vesterålen. Det skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge næringslivsavisen sikret Hay seg en bolig til 630.000 kroner for å bo i det som omtales som «Norges svar på Monaco», og får en kraftig skattereduksjon med på kjøpet. Fra 1. januar i år innførte Bø kommune i Vesterålen landets laveste formuesskatt, med 0,35 prosent mot 0,85 i resten av landet.

Hay er ikke alene om å trekke nordover. I løpet av fjoråret har en rekke formuende nordmenn gjort det samme, blant annet skilegenden og forretnignsmannen Bjørn Dæhlie, Europris-gründeren Wiggo Erichsen og den brasilbaserte investoren Rikard Storvestre, ifølge DN.