Eskil Solberg og de andre foreldrene har jobbet med snøkanon for å få perfekte skiforhold i Prestlia-bakken. Nå får de ikke lov til å kjøre av kommunen. Foto: LEIF ARNE HOLME

Nå er kommunens innstilling til skikjøring i Prestlia klar

Nedslående nyheter for de skiglade på Inderøy.

Mandag kl 16.30 ble det klart at de ikke tillater skikjøring i Prestlia frem til 18. januar, som følge av smittesituasjonen i kommunen.

Etter ivrig dugnadsinnsats den siste tiden hadde Inderøy IL fått perfekte kjøreforhold i bakken, som de siste par årene ikke har vært i drift på grunn av snømangel. I år er det covid-19 som blir bremsekloss for kjøregleden.

– Overordnet kriseledelse har i dag bestemt at heisen i Prestlia holdes stengt til og med 18. januar, dette for å forebygge smitte av covid-19, skriver Inderøy kommune i en pressemelding.

Det legges til at når det gjelder utendørsaktivitet, gjelder smittevernregler som før: Hold avstand, vær hjemme om du er syk og husk god håndhygiene. Barn bør være sammen med de samme barna som de er i kohort (gruppe) med i barnehagen og på skolen. Bruk uteområder der det er mulig å holde god avstand.

Eskil Solberg sto klar med tråkkemaskinen i Prestlia-bakken, men bes vente til 18. januar. Foto: LEIF ARNE HOLME

Eskil Solberg, som er en av pådriverne for å få i stand bakken, er naturlig nok skuffet, men skjønner også at det blir sånn.

– Om de anbefaler oss å vente, har vi stor forståelse for det også. Dette er det de som kan, skriver Solberg i en tekstmelding.

Men han velger å se positivt på det.

– Det er litt luksus å ha god tid til åpningen. Da kan vi gjøre bakken bedre enn noen gang, skriver Eskil Solberg.