Gunnar Thorsen, Sverre Luktvasslimo, Ann Mari Bade og Christian Aspelund ser fram til innendørs ungdomsmesterskap i friidrett i mars. Foto: Øyvind Bones

Koronatilpasset UM i friidrett i mars:

– Vi vil vise fram morgendagens stjerner

Steinkjeralliansen satser på et nedskalert ungdomsmesterskap i friidrett i mars, og får Coop Extra med på laget som hovedsponsor.

– UM i friidrett er egentlig fra alderen 15–22 år, men på grunn av koronasituasjonen blir det kun UM for de tre yngste aldersgruppene, altså 15 til 17 år. Det blir mindre startkontingent, mindre servering, mindre publikum, og ikke så store ringvirkninger for lokalt næringsliv. I tillegg får vi ekstra kostnader med smittevern, sier leder hovedkomité og leder marked Gunnar Thorsen.

UM i friidrett arrangeres 5.–7. mars i Steinkjerhallen av Steinkjeralliansen, som består av Beitstad IL, Steinkjer FIK, Ogndal IL, Snåsa IL og Overhalla IL.

Alliansen ble formelt stiftet i fjor høst, men har vært aktiv siden friidrettshallen på Guldbergaunet sto ferdig. Målet til alliansen er å arrangere større friidrettsstevner i Steinkjer.

Gunnar Thorsen og Sverre Luktvasslimo skryter av lokalt næringsliv som bidrar i en krevende tid for idretten. Foto: Øyvind Bones

Viktig avtale

– Vi er avhengig av gode samarbeidspartnere for å sikre et overskudd, så vi er veldig glade for å ha landet avtalen med Coop Extra. Avtalen sikrer at de fem klubbene i Steinkjeralliansen sitter igjen med litt etter arrangementet, sier Thorsen.

Torsdag tok Ann Mari Bade, sponsor- og medlemsansvarlig i Coop Midt-Norge, turen til Steinkjerhallen for å spikre detaljene i avtalen og møte arrangørgjengen.

– Vi har fått til en avtale som er tilpasset koronasituasjonen. Målet vårt er at morgendagens stjerner får vise seg fram, men hadde selvfølgelig ønsket at flere får delta. Det er viktig for oss å være til stede, sier Bade, som ikke vil oppgi kronebeløpet.

Coop er generalsponsor for Norsk Friidrettsforbund som også er en part i sponsoravtalen mellom Steinkjeralliansen og Coop Extra.

– Det er kanskje viktigere enn noen gang at vi får med våre støttespillere og sponsorer til å skape gode arrangement. At EXTRA kommer inn med et betydelig beløp som kommer arrangørklubbene til gode er uvurderlig i en utfordrende tid. Dette er med på å hindre frafall i en viktig aldersgruppe og legge til rette for et best mulig arrangement, sier generalsekretær i Norges Friidrettsforbund, Kjetil Hildeskor.

Krevende, men godt mottatt

De fem idrettslagene har mange års erfaring med store arrangement.

– Dette er også et norgesmesterskap i arrangement. Det er en krevende øvelse, og vet ikke helt om vi kan arrangere, men satser på at det går. Hvis det ikke går i mars, så har vi gjort unna viktig forarbeid, sier Sverre Luktvasslimo, som representerer Steinkjer friidrettsklubb i Steinkjeralliansen.

Samtidig opplever han at de blir godt mottatt av lokalt næringsliv.

– Vi er utrolig glade for mottakelsen vi får i lokalt næringsliv og hos Coop Extra i denne spesielle koronatiden, sier Luktvasslimo.

Daglig leder ved Coop Extra Nordsileiret krysser også fingrene for at det blir UM, og flere store arrangement i Steinkjer i tiden fremover.

– Det er artig at det skjer litt lokalt. Det bruker å være ekstra trykk til oss når det skjer noe i Steinkjer, så det siste året har vært litt trist, sier Kristian Aspelund, daglig leder Coop Extra.

Ann Mari Bade og Christian Aspelund i Coop bidrar som hovedsponsor.

Aktiviteten i Steinkjerhallen ble igjen nesten helt stengt ned på starten av nyåret. Kun skoleelevene bruker hallen på dagtid.

Håper barneidretten kommer i gang

– Her settes det rekorder for friidrettshallen er bygd for slike konkurranser. Her snakkes det om de beste, men vi håper at aktiviteten til de som har en stjerne i magen, de yngste, kommer i gang, sier Kenneth Karlsen, daglig leder i Steinkjerhallen.

Til tross for at UM er nedskalert til maksimalt 400 deltakere, og med et forbehold om smittesituasjonen, ligger det an til å bli ett av de største arrangementene det siste året.