Ordfører Anne Berit Lein utfordrer steinkjerbyggen til å vise hjertevarme og bry seg i juletida.  Foto: Silje Olsen Engenes

Utfordrer Steinkjers befolkning i førjulstiden

Ordføreren i Steinkjer, Anne Berit Lein vil gi en hilsning til noen utvalgte hver fredag frem til jul.

Ordfører Anne Berit Lein bryr seg om folk, derfor ønsker hun å glede noen hver fredag frem til jul, også på lillejulaften. Inspirasjonen kom fra ordføreren i Overhalla, som tok idéen fra ordføreren på Høylandet.

– For meg er det slik at før jul bruker jeg å tenke om det er noen jeg skulle husket på, om det er noen jeg bryr meg spesielt om som skulle fått en hilsning. Det er mange krevende saker v jobber med og det har vært et spesielt år, så det at vi alle viser litt hjertevarme og bryr oss er noe jeg utfordrer alle til å gjøre, sier Lein.

Folket får foreslå

Tirsdag skrev Steinkjer kommune et innlegg på Facebook-siden sin med bilde av ordføreren hvor det står at hun ønsker å gi en hilsning til foreslåtte navn. Frem til nå har innlegget 70 kommentarer hvor folk har foreslått enkeltpersoner, foreninger og andre som de synes fortjener en slik hilsning.

– Folk kan sette seg ned å tenke om det er noen de kan foreslå som jeg kan komme med blomster til. Jeg bryr meg veldig mye om folk, så det at jeg kan bruke denne posisjonen her til å motivere andre til å foreslå andre er fint. Det er budskapet, forteller ordføreren.

Hver fredag skal kommunen trekke ut én av de innsendte forslagene som får en blomst av ordføreren. Hun har også en utfordring til steinkjerbyggen.

– Jeg utfordrer Steinkjers befolkning til å bry seg, invitere andre hjem til seg, invitere på en gåtur eller gi bort en blomst.

Foreløpig har hun ikke planlagt hvilken blomst som skal deles ut, men hun ser for seg at det blir en blomst som passer til adventstida.

– Det kan hende det blir forskjellig for hver helg, det kan hende det blir typisk advent i starten og typisk jul nærmere jul.