Siden 2012 har 415 000 julegaver blitt samlet inn til barn og voksne gjennom tiltaket «Ensomt juletre» over hele Norden. Nå står juletreet klart på Grand hotell i Steinkjer. Foto: Tea Eline Skarpjordet

Flyter over av julegaver: – Givergleden er kjempestor

Hos Grand Hotel i Steinkjer har det de siste åtte årene stått et juletre i lobbyen. Det venter på å ta imot gaver fra storhjertede fremmede.

Initiativet «Ensomt juletre» går ut på at Nordic choice-hotellene rundt om i Norge samler inn julegaver på vegne av en lokal organisasjon som jobber for å gjøre en forskjell i julehøytiden for mennesker i en krevende livssituasjon.

– Året vi snart legger bak oss har vært utrolig tøft for mange. Et av julens viktigste budskap er å ta vare på de rundt oss, og i år står dette budskapet ekstra sterkt, formidler Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels i en pressemelding.

– Et kjempefint tiltak

Hos Grand Hotel Steinkjer er de nettopp ferdige med å pynte juletreet. De mener det er et kjempefint tiltak.

– Vi har mange gjengangere innom her hver år. Folk i byen har blitt såpass kjent med det at de kommer tilbake hver jul, forteller resepsjonist Solrun Velde.

Solrunn Velde, Julie Vangen og Sandra Rios sto for pyntingen av årets juletre på Grand. Foto: Tea Eline Skarpjordet

Gavene markeres av giverne. Slik at man kan best mulig kan vite hvem gaven passer til.

– Vi får inn alt mulig, både store og små pakker. Ofte kommer folk med gaver de selv har fått men ikke trenger. Vi burde bli flinkere til å gi videre, mange av oss har jo mye, mener Velde.

Bugner over av gaver

Flere år opplever hotellet at det bugner over av gaver.

– Et år hadde vi over 400 julegaver. Da må vi legge de på lageret for å få plass til nye. Givergleden er kjempestor. Skal ikke se bort ifra at den er enda større i år, forteller Velde.

Den 18 desember blir gavene hentet.

– Vi har enda en del gaver fra i fjor da folk kom innom og leverte etter at gavene hadde blitt hentet. Men disse kan vi jo levere videre i år, forteller trioen med et smil.