Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag oppfordrer til å kastrere og ID-merke katten din. Kampanjen er i forbindelse med handledagen Black Friday. Foto: Silje Olsen Engenes

Dyrebeskyttelsen Norge:

Oppfordrer til å kastrere pus på Black Friday

Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag er med på den landsdekkende kampanjen om å kastrere katta si på Black Friday.

I forbindelse med den såkalte handledagen Black Friday 27. november, er Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag (DNNT) med på kastreringskampanje for fjerde året på rad. Den landsdekkende kampanjen setter fokus på kastrering og ID-merking av hann- og hunnkatt.

– Vi i DNNT startet denne kampanjen i Nord-Trøndelag første gang i 2017, og fra 2018 ble den landsdekkende. Vi har invitert alle dyreklinikker og veterinærkontorer nord i Trøndelag til å bidra med pakkepris på kastrering og ID-merking denne dagen, sier leder i DNNT, Tone Lundsaunet.

KAMPANJE: Dette er bildet Dyrebeskyttelsen Norge bruker for sin kastreringskampanje på Black Friday. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge

Dyreklinikker bidrar

BIDRAR: Daglig leder og veterinær ved Steinkjer Veterinærsenter AS, Lars Stokke, synes det er viktig å bidra i kampanjen for kastrering og ID-merking av katter. Foto: Steinkjer Veterinærsenter AS

Klinikker fra nord i Trøndelag som deltar i kampanjen er blant annet Inderøy Dyreklinikk, Namsen Dyrehospital, Anicura Dyresykehus Stjørdal og Steinkjer Veterinærsenter AS. Daglig leder og veterinær ved sistnevnte senter, Lars Stokke, mener det er viktig å delta i kampanjen som øker fokus på ID-merking og kastrering.

– Det viktigste er å få mer kontroll og oversikt over katteholdet i landet. Vi vet at det er en god del utilsiktet katteavl, det er noe vi ofte opplever. Med denne kampanjen er man med på å bevisstgjøre folk på at disse tiltakene kan være vesentlig for å få kontroll på kattepopulasjonen. Vi har et sterkt ønske om at flere ID-merker kattene sine, så det er lettere å finne eier hvis katta er på avveie.

Steinkjer Veterinærsenter tilbyr rabattsats i prosent som er gyldig hele uke 48. Til og med 27. november.

Økning i antall eierløse katter

Lundsaunet forteller at bakgrunnen for invitasjonene er at økningen i antall eierløse og forlatte katter stiger for hvert år i Norge.

– Den stiger raskere enn vi kan hjelpe, og vi ønsker derfor å få med dyreklinikkene på laget for en felles dugnad. Gjennom denne kampanjen kan vi få kastrert, ID-merket og vaksinert flere katter. Vi setter utrolig pris på at dyreklinikkene deltar og hjelper oss med å sette fokus på kastrering og id-merking. Vi ser også på det som en støtte til dyrevelferd og for det arbeidet vi gjør for dyrene.

DNNT har hatt det riktig travelt i år, spesielt i høst. Så langt i år har de mottatt 159 katter og adoptert ut 112. De har 30 katter i private fosterhjem.

I tillegg til arbeidet med dyr, jobber DNNT også med å ferdigstille hjelpesenteret for dyr på Egge i Steinkjer.

Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag sitt hjelpesenter på Egge. Foto: Silje Olsen Engenes

– Hjelpesenteret vil komme alle familiedyr i vårt distrikt til gode, sier Lundsaunet.

Hun takker også for alle grasrotgivere som bidrar til at DNNT kan fortsette den gode og viktige jobben.

– Vi er veldig takknemlig for alle som bidrar, men vi har absolutt plass til flere. Det er grasrotmidlene som gjør at vi kan betale veterinærkostnadene.