Wizz Air vil fly til Evenes og Stavanger Lufthavn fra midten av desember. Foto: WIZZ AIR

Wizz Air åpner flere innenlandsruter fra Værnes

Omstridte Wizz Air lanserer nå ytterligere to norske innenlandsruter før jul. Fra Trondheim Lufthavn Værnes er det nå fire norske byer du kan reise til med det ungarske lavprisselskapet.

Fra 15. desember vil selskapet tilby flyvninger på rutene Oslo-Stavanger og Oslo-Narvik/Harstad, ifølge en pressemelding fra selskapet. Allerede kan billetter bestilles til de nye rutene, opplyser selskapet.

Det er under en måned siden Wizz Air annonserte åpningen av syv nye ruter og base i Trondheim. Etableringen av de nye rutene til Stavanger og Narvik/Harstad betyr at Wizz Air nå kan tilby totalt 12 norske innenlandsruter.

Fra en av de norske basene, som blir ved Trondheim Lufthavn Værnes, skal Wizz Air fly til Stavanger, Bodø og Tromsø, i tillegg til at det blir flere avganger daglig mellom Oslo og Trondheim, ifølge selskapet. Fra og til alle disse destinasjonene kan man få billetter helt nede i 99 kroner.

- Det er en glede å kunngjøre ytterligere to norske innenlandsruter. Vi vet hvor viktig det er for nordmenn å se familien sin i julen, og at fly er den tryggeste og mest bærekraftige transportmåten for nettopp dette, sier József Váradi, konsernsjef i Wizz Air, i pressemeldingen.

- Lave utslipp og lave priser

Han sier at Wizz Air vektlegger smitteverntiltak, lave klima-utslipp og samtidig går for lave priser og praktiske rutetider i konkurransen med de andre flyselskapene.

Samtidig har Wizz Air i høst blitt møtt massiv motstand og kritikk fra både politikere og fagbevegelse, fordi de flyr med arbeidere som skal ha blitt nektet tariffavtaler. Konserndirektør József Váradi i Wizz Air skapte store bølger da han intervju med E24 blankt avvist at det er aktuelt å inngå tariffavtaler med fagforeninger hvis han skal ha ansette folk i Norge i forbindelse med satsingen:

– Nei, det er ikke planen. Vi er et flyselskap uten fagforeninger, sa Váradi.

Han viste til at selskapet betaler konkurransedyktig og har en "lykkeligere organisasjon" enn i mange andre selskaper der man har avtaler med fagforeninger.

Etter spørsmål fra Jonas Gahr Støre under spørretimen på Stortinget i høst, kom statsminister Erna Solberg med en rekke boikott-uttalelser mot Wizz Air.

– Jeg kommer ikke til å fly med et selskap som nekter arbeidere å organisere seg, sa Solberg.

Siden toppsjefen ga en krystallklar beskjed om at de driver uten fagforeninger, har lavpriskjempen også hisset på seg boikotter fra flere organisasjoner.

Boikott

Nylig ble det kjent at bransjeorganisasjonen Lederne har kastet seg på Wizz Air-boikotten, én dag etter at hovedstyret i YS fattet samme avgjørelse.

– Wizz Airs inntog i Norge og deres uttalte holdning til vår etablerte samarbeidsmodell i arbeidslivet truer den norske samfunnsstrukturen, sa forbundsleder Audun Ingvartsen i Lederne i en pressemelding.

Reaksjonene kommer etter en pressekonferanse 6. oktober der konserndirektør József Váradi i Wizz Air fortalte at flyselskapet ikke ville inngå tariffavtaler med fagforeninger.