GRÅTT: Selv om det er grått over byen, er det fortsatt varmegrader. Foto: Morten Enger

Fønvind fra øst gir Steinkjer varmegrader

Vinden blåser over fjellene fra øst og kommer ned i ly i fylket. Det betyr en varm start på dagen.

I Steinkjer viste gradestokken 13 varmegrader tidlig mandag. Vakthavende Meteorolog i StormGeo, Ina Ynnesdal forklarer at årsaken til at det er varmegrader i Trøndelag nå er det som kalles føneffekten.

– Føneffekten kommer når vinden blåser over fjellene og kommer ned i le-siden som Trøndelag ligger i. Det er regn på Østlandet, men Trøndelag ligger på baksiden og får ikke nedbør, derav føneffekten som gir en varm luft.

Hun sier det er helt vanlig med milde luftmasser, men at den varme temperaturen så tidlig om morgenen ikke er helt normalt så seint på året.

– Det blir ekstra mildt for Trøndelag nå, det er flere områder i fylket som har mellom 12 og 14 varmegrader i dag. Det er bare å nyte varmen, men det er ikke en rekord, det vil jeg ikke si, påpeker Ynnesdal.

Utover dagen vil det være plussgrader i Steinkjer, så det kan være lurt å la boblejakka henge igjen hjemme.