Unik fotballavtale gir Steinkjer24 streaming-rettigheter på SFK

Et samarbeid mellom Adresseavisen, Steinkjer24 og andre lokale mediehus i Polaris og Norges Fotballforbund (NFF) avdeling Trøndelag skal øke oppmerksomheten og utviklingen av breddefotballen i fylket.

De neste sesongene kan du se mye god breddefotball her på Steinkjer24. Adresseavisen har sikret seg rettighetene til å streame lokal fotball de neste årene. Det betyr at alle mediehusene i Polaris Media Midt-Norge vil ha anledning til å sende kamper i følgende divisjoner i Trøndelag:

Senior kvinner 3. og 4. divisjon

Senior herrer 4.- 5.- og 6. divisjon

Tilrettelagt fotball

I tillegg vil regionavisen sammen med samarbeidsavisene ha anledning til å streame puljespill i vinter, cuper og turneringer som blir arrangert i regi av NFF Trøndelag.

– Dette er en avtale vi er veldig godt fornøyd med. Det gir oss anledning til å streame utvalgte kamper og dermed øke oppmerksomheten og utviklingen av breddefotballen i regionen. I tillegg er dette med på å styrke vår posisjon, sier annonsedirektør Pål Munkvold i Adresseavisen.

Lokale kamper på Steinkjer24

Nyhetsredaktør i Adresseavisen, Erlend Hansen Juvik Foto: Rune Petter Ness

– Dette vil ha stor verdi for lesere og abonnenter som har et nært og tett forhold til sin lokale klubb. Vi kommer imidlertid til å starte forsiktig og gradvis øke omfanget av antall kamper som vil bli vist på våre plattformer, sier nyhetsredaktør i Adresseavisen, Erlend Hansen Juvik.

Avtalen sikrer også at lokale mediehus som Steinkjer24, Innherred, Bladet, Fosna-Folket, Hitra-Frøya, Sør-Trøndelag, Trønderbladet og Opdalingen vil få anledning til å streame kampene for sine lokale klubber.

Annonsedirektør i Adresseavisen, Pål Einar Munkvold Foto: Rune Petter Ness

– Vi ser at tradisjonelle mediehus i lang tid har beveget seg inn på områder som vanligvis var forbeholdt tv-kanaler. Teknologien gjør det enklere å konsumere innhold, og med vår betydelige distribusjonskraft i Trøndelag så vil vi kunne være en attraktiv samarbeidspartner både når det gjelder lokal og nasjonal idrett. Og spesielt lokalt vet vi at interessen er stor. Derfor er dette en spennende avtale, sier annonsedirektør Pål Munkvold.

I første omgang vil det bli produsert og streamet puljespill i vinter for menn og kvinner. Deretter er planen å komme i gang med seriespillet i 2021.

– Vi har en god dialog opp mot NFF Trøndelag og vil ha en kontinuerlig dialog for å se på hvordan vi kan utnytte avtalen best mulig både for klubbene og alle våre fotballinteresserte lesere, sier Munkvold.

NFF Trøndelag er også veldig fornøyd med å ha landet en langsiktig avtale med Adresseavisen og samarbeidsavisene i Polaris Media Midt-Norge.

– NFF Trøndelag er både stolt og svært godt fornøyd med at vi har inngått et langvarig samarbeid Adresseavisen. Samarbeidet og avtalen vil bidra til at vi får synliggjort og utviklet seniorfotballen i kretsen på en langt bedre måte enn tidligere. Koronapandemien, hvor vi ikke har kunnet spille kamper på seniornivå, har til fulle synliggjort hvor viktig seniorfotballen er i mange trønderske lokalsamfunn. Streaming av kamper med seniorlag fra hele kretsen, fra Bindal til Rindal, håper vi skal bidra til å sette seniorfotballen enda sterkere på kartet, sier daglig leder Jan-Roar Saltvik i NFF Trøndelag.