Eier og daglig leder Sohrab Barakzai, sammen med kjøkkensjef Sifatullah Alekozai. Steinkjer Pizza og Grill. Foto: Even Hvalen Thodesen

Til de som måtte lure: – Nei, vi er ikke konkurs

Torsdag kunne Steinkjer24 melde om to konkurser i det lokale næringslivet. Deriblant Steinkjer Grill AS, et navn som lett kan forveksles med Steinkjer Pizza og Grill AS.

Det er altså ikke det gatekjøkkenet Sohrab Barakzai åpnet i juli som er konkurs, men forgjengeren Steinkjer Grill AS, som drev Grill 1 i lokalet.

– Nei, vi er ikke konkurs. Vi kommer aldri til å gå konkurs, sier Barakzai i Steinkjer Pizza og Grill lattermildt.

Langt ifra konkurs – jobber med videreutvikling

Han innrømmer at han hadde fått med seg at et selskap som hadde et svært likt navn som hans eget, som attpåtil holdt til på samme adresse hadde meldt konkurs, og stusset litt over det. For selv er han svært fornøyd med hvordan det er gått siden åpningen.

– Det går kjempebra. Jeg er veldig godt fornøyd med både besøk og omsetning. Vi har fått mange faste kunder som skryter av maten, det er veldig hyggelig.

Nå jobber han med en plan for å utvikle konseptet.

– Vi stoler på oss selv og ønsker å utvikle oss. Mange kunder har ønsket at vi skulle ha alkoholserving, så vi planlegger muligheten for det.

– Har det vært mer utfordrende å starte opp et nytt sted for matserving under koronaen?

– Nei, det har stort sett gått greit. Korona stopper ikke oss!

LES MER: To lokale selskaper konkurs

– Til slutt gikk det ikke lenger

Men for tidligere innehaver Zabih Sultani, som drev Grill 1, var det nettopp korona som gjorde at det ikke var mulig å drive lenger.

– Vi hadde handlet inn mye varer, og hadde mye moms og avgifter som skulle betales rundt mars. Så stengte plutselig hele landet. Det var kun koronaen som gjorde utslaget, sier Sultani.

Til slutt var det ingen annen utvei enn å melde oppbud.

– Det sto for dårlig til med egenkapital og når det gikk så lang tid hadde vi ikke mulighet til å ta de ansatte tilbake. Til slutt gikk det ikke, og jeg måtte rett og slett gi opp.