Steinkjer-Avisa-journalist Øyvind Bones melder overgang til Steinkjer24. Foto: Privat

Stikker av med journalist fra konkurrenten

Mediemarkedet i Steinkjer har tatt en ny vending, i og med at Øyvind Bones nå har blitt ansatt som journalist i Steinkjer24. Bones har i 12 år jobbet for Steinkjer-Avisa.

Steinkjer24 ble startet 8. oktober i år, som tredje avis i en by som allerede rommet Trønder-Avisa og Steinkjer-Avisa. Konkurransen var spådd å bli hard, men allerede etter tre uker kunne de skilte med 1.000 abonnenter. Nå forventes to nyansettelser å styrke dem ytterligere.

– Kommer nok litt uventet

Den som nok vekker mest oppsikt er Øyvind Bones, som de siste 12 årene har jobbet for konkurrenten Steinkjer-Avisa, med unntak av ett år som vikarierende sjefredaktør i Snåsningen i 2019. Han har tidligere også jobbet for Adresseavisen og Selbyggen.

– Dette er utvilsomt en stjernesignering for oss. Øyvind er en av dem som kjenner byen desidert best, og han har en enorm energi, som kommer svært godt med i dette medieracet. Ser virkelig frem til å begynne å jobbe med ham, sier sjefredaktør og administrerende direktør i Steinkjer24, Stig Jakobsen.

– Overgangen kommer nok litt uventet, men jeg følte at jeg trengte sceneskifte, etter 12 år på samme sted. Når et spennende prosjekt som Steinkjer24 dukker opp, måtte jeg bare klinke til, sier Øyvind Bones.

Øyvind Bones forventes å starte i jobben 1. mars.

Hurtigruten-avsløringer

En som allerede er på plass, er derimot Håvard Finnseth, som tiltrådte som journalist i Steinkjer24 mandag. Han kommer fra en jobb som kulturredaktør for Studvest i Bergen, men har også jobbet to ganger som sommervikar i iTromsø.

– Håvard imponerte voldsomt i min tidligere avis iTromsø, hvor han viste seg å være et råskinn i gravesaker som hadde med politikk og næringsliv å gjøre. Særlig under Hurtigruten-skandalen sørget han for at avisa var først med mange avsløringer. Vi trenger sånt i Steinkjer24, sier Stig Jakobsen.

– Dette blir en utrolig spennende utfordring, og jeg ser frem til å jobbe frem god, kritisk lokaljournalistikk for folk i nærområdet, sier Håvard Finnseth.

Håvard Finnseth har bakgrunn fra Studvest og iTromsø.

– «Gamechanger»

Stig Jakobsen mener at de nye tilskuddene vil få stor betydning.

– Det er klart at slike ansettelser vil være en styrke, uansett redaksjon, men for en liten avis som vår, blir dette en «gamechanger». Nå kan vi heve de journalistiske ambisjonene ytterligere, sier Stig Jakobsen.

– Det er sjelden jeg blir så glad at jeg spontant får lyst til å jodle, men dette var en sånn dag, legger Jakobsen til.