Forrige uke kom det lesertall som viser at Steinkjer24 prosentvis vokser raskest av alle avisene i hele landet.

Denne uka kom opplagstall som viser at kun fire aviser i landet har en sterkere prosentvis vekst i opplag.

– Dette er stort. For tredje halvår på rad er vi på lister som gjør at bransjemedier omtaler oss til å være blant landets raskest voksende aviser. Det som også er litt spesielt er at vi vet at vi har hatt enorm vekst den siste tiden. Dermed viser disse tallene, som er for første halvår, et betydelig lavere nivå enn der vi er i dag, sier sjefredaktør Lorns Bjerkan.

– De er som en god flaske vin

Lesertallene viser at Steinkjer24 har hatt en prosentvis vekst på 64,7 prosent fra andre kvartal i 2022 til andre kvartal i 2023.

Dette er mer enn dobbelt så mye som Varden, som er nummer to på lista.

– Dette er tall vi har grunn til å være stolte over, og jeg føler meg trygg på at veksten vil fortsatte fordi jeg har en dyktig gjeng ansatte som bare blir bedre og bedre. Jeg liker å si at de er som en god flaske vin.

Bjerkan trekker særlig frem opplagstallene. Her er avisa «bare» på en femteplass nasjonalt. For et halvår siden kom Steinkjer24 på 2. plass og halvåret før kom avisa på en 7. plass.

– Vi opplever at det er en betydelig større interesse rundt vår journalistikk og at det er vi som setter dagsorden i denne byen. Vi vokser for hver eneste dag, og det er for at stadig flere som skjønner at vi tilfører Steinkjer noe ingen andre kan tilby, sier Bjerkan.

Konkurrentene faller

Samtidig som at opplaget til Steinkjer24 går oppover, faller både Trønder-Avisa og Steinkjer-Avisa.

Hos Trønder-Avisa har opplaget falt med 705 det siste året, mens hos Steinkjer-Avisa er fallet på 171. Tre av fire norske aviser går nå ned i opplag.

– Vi har vekst i en tid der mange aviser taper lesere. Dette skjer i en by der det er sterk konkurranse om leserne. Det betyr at dette er en enormt sterk prestasjon, mener sjefredaktøren.

Han forteller følgende om fallet til konkurrentene.

– Det er to aviser som burde utfordret hverandre for å gi byen flere stemmer, flere sider av en nyhetssak og et større mediemangfold, som har valgt å slå seg sammen. De kjører på med rare tilbud der leserne i realiteten blir bedt om å betale for to aviser, men får én, sier Bjerkan.

– Stiller kritiske spørsmål

Bjerkan forklarer avisas vekst på følgende måte:

– Jeg tror mange har lagt merke til at vi stiller kritiske spørsmål til makta på vegne av de svakeste i samfunnet og den vanlige innbygger. Samtidig er vi tett på folka rundt oss og tett på Steinkjer-samfunnet. Vi får frem nye stemmer og vi heier også på det og de som er bra rundt oss, sier sjefredaktøren.

Avisa har også folk på gjennom døgnet for å være først ut med små og store nyheter tidlig og sent.

– Vi skal vinne nyhetskampene, også mot riksmediene. Skjer det noe rundt oss, skal det umiddelbart meldes om. Det er ganske oppsiktsvekkende å tenke på at dette ikke var vanlig i Steinkjer for bare tre år tilbake, sier Bjerkan.