– Kan arbeide like godt sammen selv om vi ikke treffer kollegaene våre fysisk

Steinkjerbedriften T:labs nyeste ansatt, Håvard Grøm, er det enklere å treffe på Teams enn på kontoret. Han bor nemlig i Torino i Nord-Italia.

HÅVARD OG HÅVARD: Daglig leder Håvard Belbo og T:labs nyeste tilskudd Håvard Gram. HÅVARD OG HÅVARD: Daglig leder Håvard Belbo og T:labs nyeste tilskudd Håvard Gram. Foto: T:lab

Det skriver selskapet i en pressemelding.

– Da vi fikk muligheten til å ansette Håvard Grøm, grep vi den med begge hender, sier Håvard Belbo, daglig leder i T:lab, i pressemeldingen.

Med ansettelsen av Grøm, har T:lab nå 7 faste ansatte og 15 fast tilknyttede personer som kan hankes inn ved behov for deres spesialkompetanse.

– Er det noe pandemien har vist oss, er det at vi kan arbeide like godt sammen selv om vi ikke treffer kollegaene våre fysisk hver dag, sier Belbo.

Avtale med stort internasjonalt selskap

Bakteppet for ansettelsen er et samarbeid T:lab har inngått med selskapet Inspiralia. Inspiralia er en av de ledende aktørene i Europa på EU-finansiering, og blant de største i Europa på å hjelpe tidligfaseselskaper og små og mellomstore bedrifter å få lån og tilskudd.

Tilgang på kapital er viktig for alle selskap som skal vokse internasjonalt. En del av jobben til Grøm vil være å identifisere gode caser og presentere dem for Inspiralia.

– Med ansettelsen av Grøm, er T:lab styrket ytterligere som en av de fremste miljøene i landet på tidligfasefinansiering, sier Belbo.

Fant kjærligheten under OL i Torino

Håvard Grøm, eller Howard Groem som han kaller seg i utlandet, er født og oppvokst i Trondheim, men har studert i både Italia og Spania. Han har tidliger hatt flere ulike jobber for kjente bedrifter som Gilde, Nortura og Mondelēz International.

– Jeg har alltid vært interessert i gründerskap, og parallelt med jobben har jeg har vært aktiv i økosystemet for startups, forteller Grøm.

Så møtte han kjærligheten under OL i Torino, og etter noen år i Oslo, bestemte han og kona seg for å ta med seg barna og flytte til hennes hjemland Italia. Ekteparet driver her et selskap som jobber med kjøp og salg av eksklusive fritidsboliger, samt en liten B&B.

– Nå gleder jeg meg til å gå over til mer hands-on arbeid med entreprenørskap. Jeg kan ikke tenke meg en bedre jobb enn det å hjelpe oppstartsselskaper og små og mellomstore bedrifter med å få bedre tilgang på kapital så de kan vokse både nasjonalt og internasjonalt, sier Grøm.