Presis kl. 10.00 går bussen fra Saga Badehotell. Turistene har ikke vist seg på start-lokasjonen, men forhåpentligvis dukker de opp på noen av de mange stoppestedene.
– Du får i alle fall være med på vår verdenspremiere, fleiper Anne Haga fra Visit Innherred, som er en av dem som har fått tiltaket i stand.
Bussjåfør Terje Austad svinger inn til Straumen sentrum, som også er folketomt.
Jegtvolden Fjordhotell – god mat i vakre omgivelser
Fullbooket på Jegtvolden
Vi ankommer Jegtvolden Fjordhotell kl. 10.15, hvor ivrige turister leker i hagen eller pakker sakene for en dag på stranda. Jegtvolden er fullbooket for tiden, blir vi fortalt.
Ingen vil imidlertid være med «shuttle»-bussen. Og hvorfor skulle man egentlig det, når man har bade- og spisemuligheter, «paddle board» og hageidyll på rekke og rad?
Trønderske småhoteller går sammen – Øyna med i eksklusivt samarbeid
Dikter-inspirasjon
Heller ikke ved Sakshaug kirke er det liv, når vi ankommer kl 10.23. Stoppet er rett nok et stykke unna Øyna og Husfrua, som kanskje har noe å si.
På grunn av trang vei og fare for å bli stående, kjører «shuttle»-bussen kun helt opp på slutten av dagen, slik at turistene skal slippe å bære det de måtte ha kjøpt med seg.
Geir er femte generasjons Hoff-leverandør. – Er spent på om veganburgere er like hot i 2040
Går tre ganger daglig
«Shuttle»-bussen er ny av året, og har kommet i stand med støtte fra Sparebanken Midt-Norge. Den vil være priset til 220 kroner for hele turen for voksne, mens barna betaler 110 kroner.
Bussen går tre ganger daglig, kl 10.00, 12.30 og 15.00. De som reiser, har også muligheten for å hoppe av et sted, ta seg et måltid eller en dukkert der, og hoppe på en senere «shuttle»-buss videre.
Steinar sa opp jobben for å satse på ølbrygging: – Det var galskap i begynnelsen
Utvidet med gårdsbutikk: – Brukt mange hundre timer på å lande dette
Økende interesse for øl-turisme
Neste stopp er Inderøy Gårdsbryggeri, som lokalt er godt etablert, men som stadig flere tilreisende oppsøker. Sommeren 2020 hadde de rekordbesøk.
– I år regner vi med enda mer, sier bryggherre Per Morten Kvam selvsikkert.
Som en bonus til dem som kommer på ølsmaking, har de begynt med matservering, «slik at folk får prøvd ølet i den rette konteksten».
Torsdag kommer øl-bilen: - Jeg føler meg litt som julenissen
Destillatøren hopper på sprit-trend – med en unik ingrediens
Henning- og Inderøy-bedrifter nominert til beste matprodukt i Trøndelag
177 år gamle sprit-tradisjoner
Inderøy har alkoholtradisjoner som strekker seg 177 år tilbake i tid. Sundnes gård, som opprinnelig drev med akevittproduksjon, la ned den delen av driften for få år siden, men på Inderøy Brenneri har de tatt opp stafettpinnen. Dette er også neste stopp for «shuttle»-bussen.
Inderøy Brenneri lanserte for litt siden Gjefsjø-akevitt, og begynte i mai også med gin-produksjon. På Berg gård produseres for øvrig også spekepølse og pinnekjøtt.
Solgte ut 1.400 flasker på tre dager
– Vil være de store aktørene som drar nytte av avgiftsreduksjonen
Kjempepopulær pop-up-restaurant
Det oppstår en aldri så liten trafikkork ved Berg, ettersom en søppelbil og en traktor med gravemaskin på henger skal passere samtidig på den smale landeveien. Vi rekker imidlertid å komme oss til Kjerknesvågen kai kl. 10.56.
For halvannen uke siden startet de opp pop-up-restaurant der, til formidabel respons fra de lokale. 100 middager solgt på to timer, var fasiten på åpningsdagen.
Stoppestedet for bussen er kanskje ikke det mest pittoreske, på parkeringen ved Gausen Transport, men den som tar turen ned, blir svært positivt overrasket.
Forrykende start: Dag Erlend solgte 100 middager på to timer
Badeharmoni i Skjelvågen
Turen bærer videre til pop-up-restaurant nummer to, nemlig Skjelvågen kai. Noen unger bader harmonisk fra badeflåten, og stedet viser seg værmessig fra sin beste side.
Restauranten er ikke åpen før på kvelden, men en kiosk tilbyr is og brus – som vel er akkurat det de badende ser for seg.
På åpningsdagen for pop-up-restauranten ble det furore også her, med 130 solgte middager, noe som må sies å være svært imponerende på en torsdag.
Vanvittig start for «Cirkus-direktøren» på Skjelvågen kai – 130 middager solgt på åpningsdagen
Gangstad-rapper
Gangstad Gårdsysteri befinner seg like ved. Den eldste og mest etablerte matprodusenten på Inderøy har fått seg fanskare langt utenfor Nord-Trøndelag.
Når vi ankommer kl. 11.15, er det allerede fullparkert med biler samt en turistbuss utenfor. I forrige uke kunne vi lese at Magdi fra Carpe hadde lagt ferien til Inderøy, fordi han var stor «fan av Surf Kombucha og ost fra Gangstad».
Gangstad-rapper – tenkte vi det ikke?
Gult er kult
Klokka 11.28 ankommer vi Gulburet, den koseligste kafeen på Inderøy.
I tillegg til kunstutstilling på Galleri Landlig, kan de friste med svært god, hjemmelagd mat, både varm og kald, utsøkt teutvalg og nybakte brød på urkorn.
Uteserveringen som uteble – tomme stoler overalt, til tross for null smitte og kanonvær
En Saga blott
Kl. 11.38 svinger vi inn på Saga Badehotell igjen.
Bussvertene Sonrun Giulia Weie og Priyanka Norum fikk dessverre ikke brukt noe av materialet de hadde forberedt for turistene. Klokka 12.30 og 15.00 byr det seg nye muligheter.
Anne Haga fra Visit Innherred sier at det, som med det meste annet, må gå seg til. Utvalget av ting å ta seg til på Inderøy, ser det i alle fall ikke ut til å stå på.