Styreleder i det nye selskapet er John Arne Moen, konsernsjef i Trønder-Avisa. Nyetableringen har forretningsadresse Hamnegata 20 i Steinkjer, altså der Trønder-Avisa har sitt hovedkvarter.

Selskapets uttalte formål sier følgende om hvilken bransje det tilhører:

«Forestå avisdrift og all hertil knyttet virksomhet, samt annen økonomisk virksomhet, herunder deltakelse i andre selskaper.»

Kontaktperson for det nyetablerte selskapet er Geir Jonny Rognan, økonomidirektør i Trønder-Avisa.

Det Steinkjer-baserte aviskonsernet startet i fjor nettavis i Levanger med nokså likt navn, nettopp iLevanger.

Trønder-Avisa, Steinkjer-Avisa, Inderøyningen, Namdalsavisa, Snåsningen og Trønderdebatt inngår fra før av i konsernet.

– Ser på det som en mulighet

Steinkjer24 forsøkte å komme i kontakt med både John Arne Moen og Geir Jonny Rognan for kommentarer før publisering. Etter publisering tar Moen kontakt.

– Vi har ingen andre planer utover det som jeg sa til NRK i desember da jeg fikk direkte spørsmål om det å etablere noe i Verdal var aktuelt: At vi ser på det som en mulighet. En mulighet er det fortsatt, men vi har ingen konkrete planer per nå, sier Moen.

De har dog sikret seg domenet iverdal.no for noen måneder siden, og etablert det nevnte aksjeselskapet.

– Å etablere et aksjelselskap koster 30.000 kroner og er ingen stor investering dersom det aldri blir noe av. Men infrastrukturen er på plass.

Moen påpeker videre at noen behandling om å etablere en ny avis i Verdal ikke har funnet sted i T-A-styret.

– Dersom styret skulle finne ut at det er aktuelt er infrastrukturen på plass.

– Ikke uventet

Roger Rein, ansvarlig redaktør i Innherred, som har sitt dekningsområde i Verdal og Levanger, ble kjent med nyheten søndag.

– Den kommer ikke overraskende egentlig, i og med at vi fikk konkurransen i Levanger. Da var det ikke uventet at de ville satse i Verdal, sier han.

Rein mener at konkurranse vil være bra for leserne.

– Men vi er ikke redd for den. Innherred har relativt sett sterkere posisjon i Verdal og Levanger enn Trønder-Avisa har. I Verdal har vi igjen en mye sterke posisjon enn i Levanger hvis vi ser på husstandsdekning.

Han sier at de i dag merker konkurransen på dekningen av saker, med at Trønder-Avisa har saker de ikke har.

– Men i forhold til lesning og marked ser vi ikke spor etter konkurrenten i våre tall. Vi har styrket oss etter vi fikk konkurranse i Levanger. Jeg tror ikke vi år en annen utvikling i Verdal. For leseren er det imidlertid bra. Det skjerper oss. Sånn sett blir produktet vårt bedre av det, sier Rein.