Finstad er utdannet sivilingeniør og har lang fartstid i Skanska både som prosjektleder og prosjektsjef. Han har også erfaring fra byggherresiden som regiondirektør i Advansia. Brynjar er opprinnelig fra Steinkjer og kjenner derfor godt til den sterke posisjonen hjørnesteinsbedriften har i lokalsamfunnet, skriver selskapet i en pressemelding.

– Skanska Husfabrikken har vært en pioner innen industriell husproduksjon gjennom over 75 år. Jeg kommer til et veldrevet selskap som er rigget for videre vekst. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med alle de flinke folka som jobber i selskapet og sammen skal vi ta ut potensialet som ligger i økt grad av industrialisering og automasjon. For meg ligger det også en ekstra motivasjon i at selskapet har en så viktig rolle for lokalsamfunnet i Steinkjer, sier Finstad i pressemeldingen.

Skanska Husfabrikken er en av de ledende aktørene i Norge innen industriell bygging, hvor alle moduler og elementer produseres i fabrikken på Steinkjer. Selskapet leverer til Skanska Norges egne prosjekter, i tillegg til eksterne byggherrer og kunder. Det siste og foreløpig største prosjektet de har gjennomført er nye studentboliger på Svalbard, som hadde en kontraktsverdi på 330 millioner kroner.

– Husfabrikken vil spille en sentral rolle i konsernet

Husfabrikken er organisert som et eget aksjeselskap, men er heleid av Skanska Norge AS, noe de har vært siden 1983. Fabrikken har i dag 84 ansatte. Kristian Brende, konserndirektør for Forretningsområdet Spesialister i Skanska Norge, er glad for å ha fått på plass den nye lederen.

– Skanska Husfabrikken har utviklet seg til å bli en svært viktig bidragsyter i konsernet og leverer solide resultater. De vil fremover spille en sentral rolle i konsernets videre satsning innen innovasjon og industrialisert bygging. Vi jobber med konkrete planer om å både modernisere og utvide fabrikken på Steinkjer, og jeg er sikker på at vi under Brynjars ledelse går spennende år i møte.

Finstad tar over jobben som administrerende direktør etter Terje Mjøen. Mjøen har de siste ti årene ledet både Skanska Husfabrikken og Skanska Stålfabrikken. Bakgrunnen for lederskiftet var behovet for å få mer kraft i endringsarbeidet som begge fabrikkene står overfor, opplyser selskapet. Terje Mjøen vil fremover lede stålfabrikken i Øysand på heltid.

– Terje har gjort en god jobb med å utvikle Skanska Husfabrikken de siste ti årene og at han nå kan bruke hele sin tid på Skanska Stålfabrikken, muliggjør de ambisjonene vi også har innen den delen av Skanska Norge sin virksomhet, sier Kristian Brende