De har ikke tenkt til å gå stille i dørene om at Akershus Traktor lanserer seg på Steinkjer. Til helga drar de i gang med todagers fest.

– Det blir bra, det. Vi håper på mye folk. Det blir historisk, sier Bjørn Arve Moen, som er plassleder i Akershus Traktor på Steinkjer.

– Hvorfor Steinkjer?

– Det er en stor landbrukskommune. Man må være etablert der næringa foregår – det er alltid en fordel. Også regner vi med at vi får mange namdalinger og snåsninger innover også, sier Moen.

1000 kvadratmeter

De satser stort, med 1.000 kvadratmeters bygg plassert like ved Amfi.

– Det er den beste tomta i byen, hevder selger Frode Moe.

– Dere hadde en liten tjuvstart i sommer. Har dere merket interessen?

– Absolutt. Det er en enorm omsetningsøkning ved å komme hit, sier Moe.

Forklaringa mener han er enkel.

– Det handler om nærheten og at man har et nært servicepunkt. Kort deletilgang er det det handler om for kunden, sier Moe.

Frode Moe og Knut Amund Hallås tar av plastikken på de nye landbruksmaskinene. Kuhn er blant merkene de er leverandør av. Foto: LEIF ARNE HOLME

Ordføreren står for offisiell åpning

– Er det stort opplegg dere planlegger til helga?

– Ordføreren kommer og har offisiell åpning klokka 13 på fredag. På kvelden skal vi ha med utstilling av alle maskinene. Vi har med folk fra leverandørene våre – både fabrikker og importører i Norge. Vi drar også i gang en skikkelig bondepub med live-musikk. Da blir det stor stemning, sier Bjørn Arve Moen.

Den musikalske underholdningen er det countrybandet New Dawn fra Verdal som står for. Moen anbefaler folk å melde seg på den, ettersom det bare er et visst antall billetter.

– Vi skal ha livemusikk på lørdagen også. Da kjører vi en konsert med band midt på dagen, legger han til.

Selger Valtra-traktorer

– Er det mange merker dere har?

– Vi har Valtra som traktormerke. I tillegg selger vi Kuhn på gresslinja og Pöttinger på gress- og våronn-utstyr, sier Moe

Frode Moe viser frem en Valtra, som er traktormerket Akershus Traktor på Steinkjer fører. Foto: LEIF ARNE HOLME