Han blir ny administrerende direktør i Steinkjerbygg

Da er det klart hvem som blir Bjørn Kalmar Aaslands erstatter i toppjobben

Frode Nordgaard tar over roret i Steinkjerbygg. Frode Nordgaard tar over roret i Steinkjerbygg.

– Det er med stor tilfredshet styreleder Per Tore Bratberg nå kan presentere Frode Nordgaard (52) som ny Administrerende direktør i Steinkjerbyggkonsernet. Med Frode Nordgaard som ny toppsjef får vi en godt forankra steinkjerbygg som har en veldig bred og allsidig lederbakgrunn. I tillegg har han personlige egenskaper som passer godt inn i vår bedriftskultur, skriver Steinkjerbygg i en pressemelding.

Han vil tiltre til høsten.

– Selskapet har hatt fin utvikling under Bjørn Kalmar Aasland sin ledelse. Når han nå går over som kommunedirektør i Steinkjer, er vi svært godt fornøyd med å få på plass Frode Nordgaard som hans etterfølger i sjefsstolen, sier styreleder Bratberg.

Kommer fra Byggmakker

Frode er vokst opp på Sparbu, gift og har 3 barn i alderen 16 til 23 år. I tillegg til barnebarn på 1 år. Nordgaard kommer fra stillingen som driftsdirektør i Byggmakker og er medlem av den nasjonale ledergruppen for Byggmakker Norge. I tillegg har Nordgaard vært engasjert i et nasjonalt prosjektlederteam sammen med eier, Kesko, i Finland siden i fjor høst.

Oppgaven har vært å samle flere Byggmakkerselskaper etter tidligere oppkjøp, blant annet Byggmakker Gipling, til ett selskap i Norge. Frode har ledet arbeidet med etablere felles prosesser innenfor salg, innkjøp og logistikk i et fusjonert selskap. Frode har tidligere ledererfaring fra flere store virksomheter i Norge som Gjensidige Forsikring, SpareBank1-konsernet og NTE. Han har blant annet jobbet innenfor områdene kunde-/markedsarbeid, økonomi, eiendomsforvaltning og eiendomsdrift.

God og effektiv forretningsdrift

– Dette er en oppgave jeg virkelig ser frem til å ta fatt på. Det å få muligheten til å lede Steinkjerbygg, et selskap som gjennomfører mange aktiviteter som er viktig for innbyggerne i Steinkjer. Om det er større byggeprosjekter eller løpende driftstjenester. Samtidig skal vi sørge for en god og effektiv forretningsdrift, sier Nordgaard.

– Jeg har registrert at selskapet har vist god fremgang de siste årene under ledelse av Bjørn Kalmar Aasland. Derfor blir det viktig for meg å sørge for at vi bygger videre på det arbeidet som allerede er lagt ned av alle ansatte i selskapet. Så må vi sørge for at vi utvikler selskapet videre. Jeg ser også frem til å bli kjent med selskapets ansatte og ledelse, samarbeidet med kommunens administrasjon, de folkevalgte og alle selskapets kunder/forretningsforbindelser, avslutter Nordgaard.