KGB sliter med rekruttering: – Vi må si nei til oppdrag

Oppdragene står i kø for KGB som har montert de fleste kjøkken i de mange nybygde leilighetene i Steinkjer.

Viggo Anfinnes i KGB er på jakt etter flere ansatte. Viggo Anfinnes i KGB er på jakt etter flere ansatte. Foto: LEIF ARNE HOLME

Et naturlig første spørsmål når Steinkjer24 møter daglig leder i KGB, Viggo Anfinnes, er navnet som for mange gir assosiasjoner til kald krig og Russland.

– Får du mye kommentarer på navnet?

– Ja, mange spør om vi er russiske, men vi har aldri fått negative tilbakemeldinger. Vi kunne stokket om bokstavene, men vi endte på KGB. Det skulle være enkelt å huske, sier Anfinnes.

Videre forteller han om en bedriftstur til Trondheim, nærmere bestemt på humorgalla med Thomas Giertsen på scenen.

– Vi satt på første rad og ble spurt om hvilket firma vi kom fra. Da vi svarte KGB ble det fliring – og et oppslag i Adresseavisen.

Bor du i en leilighet på Jæktbyn eller på Sannan er sjansen stor for at KGB har montert kjøkkenet. Foto: LEIF ARNE HOLME

Mest kjøkken

KGB står altså ikke for «Komitet Gosudarstvennoj Bezopasnosti», som var etterretningstjenesten og sikkerhetspolitiet i Sovjetunionen, men noe langt triveligere: kjøkken, garderobe og bad.

Verdalsfirmaet har i dag 3,5 årsverk, men er på jakt etter flere ansatte.

– Vi har egentlig ikke søkt etter folk før nå. Tidligere har det kommet folk til oss og spurt om arbeid. Nå lurer vi på om det er noen tømrere som er lei av å stå ute om vinteren, og vil ha det litt mer behagelig inne, sier Anfinnes.

Firmaet forsøkte nå i juni med et innlegg på Facebook der de søkte etter ansatte.

– Jeg har ikke hørt et ord, så vi må nok gå bredere ut.

– Mange spør om vi er russiske, men vi har aldri fått negative tilbakemeldinger, sier Viggo. Foto: LEIF ARNE HOLME

Må si nei til oppdrag

Mangelen på ansatte fører nå til at daglig leder må si nei til oppdrag.

– Vi kunne helt sikkert vært dobbelt så mange. Jeg har sagt nei til flere jobber, blant annet et prosjekt her i Steinkjer på 10 kjøkken. Det trenger ikke være mange ukers arbeid, men vi er ikke vant til å si nei. Det er litt vondt å måtte si nei, sier Anfinnes.

Han forteller om flere faste samarbeidspartnere som bruker KGB til montering.

– Hvis vi ikke kan ta oppdraget, så kan de gå til noen andre. Det vil selvfølgelig ikke vi.

Anfinnes håper og tror at montering blir et eget fag.

– For meg er dette et fag, men dessverre er det ikke et fag med fagbrev. Møbelsnekker er et fag, men det er mer rettet mot industrien - også er det vi gjør mer finsnekring enn tømrerne.

Eventyrlig oppussing

Tv-suksessen «Eventyrlig oppussing» med Halvor Bakke i spissen har også engasjert Verdalsfirmaet gjennom samarbeidspartneren Jke Kjøkken.

– Ja, vi har montert flere kjøkken, både i Råkvåk og Rennebu.

– Var noen av dere i tv-sendingene?

– Ja, jeg var med på tv, sier Viggo med et lurt smil.

– Dette er mer finsnekkering, sier Viggo mens han gjør ferdig kjøkkenet i en av leilighetene. Foto: LEIF ARNE HOLME

Flest leiligheter

Videre trekker han fram at KGB har montert de fleste kjøkken i leilighetene på Jæktbyn og Sannan, og på Nessjordet i Inderøy.

– Det blir mye kjøkken i nye leiligheter, men også i private boliger, sier daglig leder, og legger til at firmaet samarbeider med blant annet Sigdal og Elkjøp.

– Det er ett selskap, Montera, som har avtale med Elkjøp, bortsett fra Elkjøp-butikkene i Nord-Trøndelag som vi har avtale med.

– Har dere noen større prosjekt på gang?

– Vi fikk forespørsel fra Optimera Trondheim om å ta Verdal bo- og behandlingssenter med 18 kjøkken, så der er vi nå. Også begynner arbeidet med den nyeste blokka ved Moafjæra, og der leverer Byggmakker Norema-kjøkken som vi skal montere.

Fargerikt

Steinkjer24 møter KGB i Høvdingvegen 39 der de har montert nytt kjøkken i noen leiligheter.

– Hva er de heteste trendene når det gjelder kjøkken?

– Platetopper med ventilasjon er veldig in, men jeg har ikke prøvd det. Også når jeg startet gikk det mest i hvitt, nå er det mer farger. Det går mye i svart og grått, sier Anfinnes.

– Kundene krever mer og alt må være riktig. Montering er sjelden 44 - det gjelder også nye kjøkken, sier Viggo Anfinnes i KGB. Foto: LEIF ARNE HOLME