Amfi Steinkjer. Foto: LEIF ARNE HOLME

Omsetningsrekord for Amfi: – Det har vært et krevende år

Pandemien bød på utfordringer, men for Amfi Steinkjer ble 2020 et år med rekordomsetning.

Kjøpesenteret som eies av Olav Thon Gruppen består av nærmere 100 leietakere. Fasiten for 2020 ble en omsetning på 1568 millioner kroner, altså i overkant av halvannen milliard. Det er en økning på 5,4 prosent sett opp mot tallene for 2019.

Ser man på sammenlignbare butikker så er økningen på 5,9 prosent.

– På tross av omsetningsrekord det vært et krevende år for mange av våre leietakere, hovedsakelig på grunn av konsekvenser som følge av koronapandemien, sier ny senterleder Erik Gjemble i en pressemelding.

Senterleder på Amfi Steinkjer, Erik Gjemble. Foto: AMFI / THON EIENDOM

Han ble ansatt i jobben etter at tidligere senterleder Bendik Holstad sluttet. Markedsansvarlig Lindis Aardahl og driftsjef Oddbjørn Stiklestad har delt ansvaret som senterleder i en overgangsperiode. Gjemble tiltrådte ved nyåret.

– Mens det innen kategoriene mat og drikke, spesialbutikker og hus og hjem har gått relativt bra, har det vært tøft for de som driver innenfor kategoriene klær, sko og servering i 2020, sier Gjemble.

Aardahl og Stiklestad bekrefter at 2020 har vært et krevende og spesielt år. De ser for seg at også starten på 2021 vil by på utfordringer. Samtidig vil de skryte av både kunder og leietakerne på senteret som har stått sammen i dugnaden.

Markedsansvarlig Lindis Aardahl og driftsjef Oddbjørn Stiklestad.