DEBATT: Som ungdom selv skulle jeg vel ha en hel liste på hva som kunne vært bedre. Jeg ble litt overasket da jeg plutselig ikke kunne komme på mye. Så slo det meg med ett. Dette må bli bedre for ungdom i Steinkjer:

Mye av livet går ut på kontakt med andre mennesker, rett og slett å være sosial. Spesielt i ungdomstiden har man et stort behov for å være likt, akseptert og føle på å passe inn.

Passe inn ja, det skal vel ikke være så vanskelig. Må bare ha rett type klær, rett type kropp, rett type karakterer, rett type bakgrunn, rett type bag, rett type seksualitet. Rett type identitet, man kan si det på den måten også.

I stede for å være åpen og stolt over seg selv, tar man heller og skjuler seg selv i et kostyme laget av seg selv og andre.

Det å kunne være seg selv uten frykt for å bli dømt er befriende. For at Steinkjer skal bli bedre for ungdom, må vi ungdommer, men også alle andre lære oss at ingen er helt like. Vi kommer aldri til å bli helt like. Ville ikke en verden uten ulike mennesker vert en kjedelig verden?

Jeg synes forskjellene våre er det som gir en hverdag liv og farge. Ikke vær den personen som tråkker ned på det.

Lær hverandre kjærlighet i stedet for hat.

_______________________

Har du lyst å delta i debatten hos Steinkjer24? Send debattinnlegg til redaksjon@steinkjer24.no.