Valget er overstått, og det er på tide å se framover, faktisk helt til neste stortingsvalgkamp.

Jeg har nemlig et lite forslag til forbedring, når man skal sanke Steinkjer-stemmer. Kanskje blir det akkurat de få stemmene som bidrar til at vektskåla tipper i ditt partis retning. Uansett, her kan vi servere tipset helt gratis - slik at partiet kan spare seg ansettelser av rådgivere eller konsulenthonorarer i millionklassen til First House.

Ikke et vondt ord om populære politiker-stoppesteder – det er for all del en grunn til at toppolitikerne stopper der, men når vi kjører til Mære for å dekke det tredje politikerbesøket på like mange måneder, er det ikke med udelt entusiasme.

Alle i Steinkjer kjenner til landbruksskolens fortreffelighet. Det blir like dumt som å forsøke å fortelle trondheimere at Nidarosdomen er flott. Det samme gjelder et par andre gjengangere.

Jeg vil derfor slå et slag for å forby politikerbesøk på Mære landbruksskole, InnoCamp og Nortura i neste valgkamp.

Nå kan jeg høre en gjeng partisekretærer svette helt hit. Men frykt ikke! Her kommer nemlig en liste over noe mer fantasifulle mulige valgkampbesøk, ett for hvert av våre ni stortingspartier (det er utrolig at jeg må presisere det, men altså unntatt Pasientfokus).

1. Høyre – Verdens største hagestol

Da Henrik Asheim kom på besøk til Steinkjer, slo han like gjerne to fluer i en smekk, og besøkte både InnoCamp og Mære. Nei, nei, nei.

Linda Hofstad Helleland, på sin side, dristet seg helt til aktivitetsparken i Rismelen. Snork. Her er det tydelig forbedringspotensial.

Verdens største hagestol står jo rett der oppe på Oftenåsen! Høyre, næringslivets parti, bør da ha fått med seg at dette unike trekkplasteret er grovt underutnyttet som reklame?

Heldigvis er ikke alle like kommunikasjonsfaglig blinde. Da Steinkjer Næringsselskap skulle beskrive Steinkjers attraktivitet som næringsregion i forbindelse med batterikampen, var hagestolen en del av innsalget. I så måte er det intet mindre enn sjokkerende at vi mistet batterifabrikken. Kanskje man ikke fokuserte nok på hagestolen? Vel, Høyre, nå har dere sjansen! Vel bekomme!

Steinkjer Næringsselskap har skjønt det. Verdens største hagestol OG populær bystrand? Solgt! Foto: Skjermdump / Energi Arena Steinkjer

2. Sp – Kulturhustomta

Etter fire år i regjering er det ikke bare bare å finne på nye valgkampstunt – spesielt ikke innen distriktspolitikken. Dermed gjør Vedum lurt i å hente ideer fra lokallagene, hvor ordfører Anne Berit Lein har et innspill. Ingen problemer er nemlig et problem, bare man framsnakker det nok.

Da er kulturhustomta naturlig. Kulturhuset ble lansert med merkelappen «bygget som gjør at du blir boende i byen», og et selvsikkert parti som Sp har dermed muligheten til å skru på distriktssjarmen og høre hvordan det egentlig har gått.

«Jeg ser du ble boende for å drikke kaffe på kulturhuset annenhver mandag», kan Vedum blunke kokett til forbipasserende. «Dæven, du ser veldig åpen, lys og glad ut i dag!»

For øvrig bør det nevnes at både Vedum og Erna Solberg forbigikk Steinkjer i valgkampen, til fordel for Verdal. Dette er en kommunikasjonsfaglig tabbe av internasjonal målestokk, og bør rettes opp i snarest. Ellers risikerer man å få Steinkjers fremste kommunalpolitiske hip-hop-ikon, Bergiton, på nakken.

Hva blir slagordet som får oss til å virke minst mulig desperate? Foto: Skjermdump / Steinkjerkulturhus.no

3. Rødt – Naturiststranda

Partiet Rødt sender vi på nakenbading på Hoøya!

Denne sier vel seg selv. Klær er kaksete og elitistisk, og et uttrykk for Forskjells-Norge! Sann kommunisme kan kun oppnås dersom bourgeoisiet så vel som proletariatet kaster klærne. Dette er en uvanlig, om ikke helt uhørt, lesning av Karl Marx’ «Kapitalen».

Tiltaket er helt nødvendig, for ikke glem at Trondheimsfjorden er en nasjonal kaksefjord. Nei, vent...

4. Ap – Lø

Allerede før 2021-valget ble det en gang så ungdommelige Arbeiderpartiet sett på som utdaterte og gubbete. Fire år senere er Støre og co. desperate etter tiltak for å modernisere og forynge imaget sitt.

Derfor er svaret åpenbart. Jonas bør ta turen til Lø, så han kan vise hvor «street» han har blitt, på en måte hans diplomat-hjerne kan forsvare. «Å løøøø, dritfint nabolag, shamener?» kunne han utbrutt entusiastisk. Og la oss være ærlige – han har gjort kleinere ting i en valgkamp før.

5. Frp – E6 gjennom sentrum

Denne var vanskelig. Min første innskytelse var å sende Frp på skyteøvelse på Giskås, siden partiet ikke er fremmede for en brannfakkel i ny og ne.

Men så demret det! Sylvi Listhaug, i en gammel Plymouth eller noe, rasende fram og tilbake langs E6 gjennom sentrum av Steinkjer, i nøyaktig 110 kilometer i timen. Man kan kalle det «Vi heier på bilisten-sisten»! Genialt.

6. MDG – Kjørende (i Tesla) etter Frp

Frps planer om bensinbasert valgkampstunt får selvfølgelig MDG med seg. Da må man ta affære! I en Tesla, hurtigladet til bristepunktet, legger Une Bastholm og Tommy Reinås på hjul med ett mål for øye: å fange utslippsbomben i rundkjøringa ved Dampsaga.

Dermed blir MDG «sisten» i Frps «Vi heier på bilisten-sisten», og partiene kan fyke rundt rundkjøringa til de har sanket en passe mengde stemmer. Alle vinner!

7. Krf – Dampsaga bad

Mens vi var innom Dampsaga, kan vi like gjerne gjøre unna Krf. Først og fremst er jo den eksponerte glavaen på Dampsaga bad en veldig kledelig gulfarge, som passer Krfs stil på en prikk.

For det andre, får partiet muligheten til å aktualisere sin politikk på en sjeldent effektiv måte. Om prosessen rundt badet har lært oss noe som helst, er det at det her trengs et vaskekte mirakel for å rydde opp. Krf – scenen er deres!

Ser du Kjell-Ingolf Ropstad der inne? Det gjør jeg! Foto: Håvard Finnseth

8. SV – Oppussingsobjekt i Folla

SV vil boligmarkedet til livs. Her skal Husbanken gjenoppstå, og man skal inn og regulere boligprisene. Altså, om dere har dårlig råd, SV, så er det bare å si fra.

Neida. SV skal få kjøpe seg hus i Follafoss! Der er boligprisene som partiet ønsker seg, og Audun Lysbakken kan få gjøre den «valgkampeste» av alle valgkampaktiviteter: male, beise og snekre etter hjertens lyst.

Om noen vil ha gratis stortingsbolig er det sikkert bare å melde flytting dit også. Hva kan gå galt?

9. Venstre – Norges geografiske midtpunkt

Ikke bare er Norges geografiske midtpunkt prima merkevarebygging for et sentrumsparti. Tenk deg effekten det vil få når partiet også har Abid Raja!

Norges partipolitiske midtpunkt stiller opp ved Norges geografiske midtpunkt, med personen som alltid vil være festens midtpunkt. Budskapet! Synergiene! Selfiene! Finn en snor han kan klippe, tvert.