Kjære steinkjerbygg! I dag er vi her for å markere noe som er viktigere enn oss selv. Vi står sammen i felleskap for å vise hvem vi er som mennesker og hvilket samfunn vi ønsker oss. I dag er vi her for å feire kjærligheten, men ikke minst nestekjærligheten. Vi er her for å feire Pride og for å vise vår solidaritet til de som tok kampen før oss, med å se at det er så mange her i dag. Derfor vet man at kampen fortsetter.

For Pride handler om så mye mer enn fargerike parader og festlige arrangementer. Det handler om å være stolt av den man er. Med andre ord – være seg selv, uavhengig av hvem man elsker. Det handler om å kunne være åpen om sin kjærlighet, uten frykt for diskriminering, fordommer eller hat. Pride handler om å feire mangfoldet, et mangfold som gjør alle oss mennesker unike.

Jon Olav Seem Sundvik holdt en engasjert appell til de veldig mange frammøtte. Foto: Leif Arne Holme

Men selv i dag, i en tid hvor vi har gjort store fremskritt, selv den dag i dag 2023, er det fortsatt mennesker som opplever diskriminering og hat på grunn av hvem de elsker. Det finnes fortsatt land og samfunn hvor kjærlighet mellom mennesker av samme kjønn er straffbart. Vårt svar skal alltid være at det er en menneskerettighet å få elske den man vil og få være den man er!

Vi drømmer om et samfunn hvor kjærlighet er kjærlighet, uansett hvem den retter seg mot. Vi drømmer om en verden hvor neste generasjon og våre barn kan vokse opp uten å måtte skjule sin identitet eller kjærlighet, hvor de kan vite at samfunnet vil beskytte og støtte dem. For slik som trøndere, og Vømmøl sier: d e itjnå som kjæm tå sæ sjøl. Dermed krever det innsats fra hver og en av oss.

La oss huske at kjærlighet er en av de sterkeste kreftene i verden. Den kan overvinne hat, frykt og fordommer. La oss feire kjærligheten i alle former, og la oss arbeide sammen for å bygge det samfunnet vi drømmer om, hvor alle kan elske den de vil, uten frykt. Og få lov til være seg selv.

Så la oss stå sammen, i stolthet og solidaritet, og jobbe for en verden hvor kjærlighet seirer over alt. Husk at det kun er sterke felleskap og kjærlighet, som betyr like muligheter for hver enkelt til å leve slik man ønsker og få elske den man vil.

Gratulerer med dagen!

Har du lyst å delta i debatten hos Steinkjer24?

Send debattinnlegg til redaksjon@steinkjer24.no.