Illustrasjonsfoto. Foto: Leif Arne Holme

Ordførere går sammen: – Unngå stigmatisering i en krisesituasjon

Ordførerne i Verdal, Levanger, Snåsa, Steinkjer og Inderøy har sett seg lei det de oppfatter som stigmatisering i forbindelse med pandemien. I et leserinnlegg minner de fem ordførerne om hvorfor det er viktig å være rause med medmennesker.

De siste par ukene har vært krevende for oss innherredsbyggen. Koronasituasjonen har utviklet seg, og forekomsten av smitte har økt betraktelig også på Innherred. Det kommer daglige oppdateringer på smittetall, og informasjon om hvor smitten kommer fra. Dette er en pandemi som også har truffet oss på Innherred som er en del av verden for øvrig, og smitten har ikke opphav i enkelt kommuner eller enkelt arrangement som har funnet sted.

Vi maser til stadighet på dere innbyggere om å overholde smitteverntiltakene, og vi vet at det å begrense antall nærkontakter og å holde avstand er særdeles viktig i tiden vi står i – samtidig ønsker vi å minne om formuleringer på Helse-Norge sine sider;

«Unngå stigmatisering, dersom du møter eller hører om noen som har fått bekreftet covid-smitte – ikke snakk negativt om han/hun eller gruppen de er en del av. Vi er inne i en pandemi. Covid-viruset er usynlig, det sprer seg lett, og kan også ramme dem som tar alle forholdsregler».

Det å teste seg, og det å sitte i karantene er å ta ansvar for å begrense videre smittespredning. Dette er vi helt avhengige av for å få bukt med situasjonen vi står oppe i nå. Vi oppfordrer til å være rause med medmennesker, samtidig som hver og en av oss gjør vår innsats for å overholde de nasjonale og lokale retningslinjer som er lagt.

De beste ønsker fra

Anne Berit Lein, ordfører Steinkjer kommune

Arnt Einar Bardal, ordfører Snåsa kommune

Pål Sverre Fikse, ordfører Verdal kommune

Anita Ravlo Sand, ordfører Levanger kommune

Ida Stuberg, ordfører Inderøy kommune