Generalsekretær Erik Langerud i Norges håndballforbund Foto: Vidar Ruud

Blir det EM i Trondheim eller ikke?

EM-deadline mandag, da er det 17 dager til første kamp

Norges Håndballforbund (NHF) må innen mandag si ja eller nei til EM-sluttspillet i Trondheim.

– Vi har frist til mandag, sier generalsekretæren i NHF, Erik Langerud. Vi er selvfølgelig veldig spente på hvordan dette ender. Vi leverte oppdaterte forslag til smittevernprotokoller tirsdag,

Det kreves et unntak fra det norske regelverket for at EM kan gå som planlagt i Norge. De første kampene ligger plottet inn på 3. desember. Mandag til uka er det bare 17 dager til.

Dersom Norge må hoppe av som arrangør, står det bare et alternativ igjen. Det er at Danmark tar hele EM-sluttspillet. Det danske håndballforbundet har tidligere åpnet for at det skal kunne la seg gjøre.

Blir det ikke EM i Norge, avlyses etter all sannsynlighet også turneringen i Bergen uka før. Der har Norge planlagt tre testkamper.

Vis fakta ↓
Veien til ja eller nei for håndball-EM i Norge

12. mai: Kulturminister Abid Raja (V) til NTB om mesterskapet. – NHF (Norges Håndballforbund) og EHF (Det europeiske håndballforbundet) må komme tilbake til om de klarer å ivareta smittevernhensynene.

28. juni: NHF åpner for at det ikke blir kamper på tre norske steder (Trondheim, Stavanger eller Bærum). Bakgrunnen er signaler fra helsemyndighetene om å begrense reisevirksomhet så mye som mulig.

31. august: Håndballpresident Kåre Geir Lio sier til NTB at de økonomiske forutsetningene for EM-kamper i Norge er ivaretatt. Tilskuddsordninger etter frafall av billettinntekter er på plass. Dette dreier seg om over 25 millioner kroner.

4. september: NHF bestemmer at det bare blir en norsk vertsby under mesterskapet og lover en avklaring om kort tid.

8. september: Trondheim kan juble etter å ha blitt foretrukket framfor Stavanger og Bærum.

28. oktober: NHF framlegger nye smittevernprotokoller til helsemyndighetene og har håp om svar innen to-tre dager.

3. november: NHF venter videre på svar. – I påvente av dette jobber vi med full gass mot ett mål, og det er å gjennomføre EM i Norge, sier NHF-generalsekretær Erik Langerud til NTB.

10. november: EHF kommer for første gang på banen med en frist for avklaring rundt EM og kamper i Norge. Deadline er satt til 17. november.

11. november: Fotballandskampen mellom Norge og Israel avlyses noen timer før avspark etter at Helsedirektoratet kom med nye anbefalinger. Beslutningen setter igjen søkelyset på om det skal la seg gjøre å arrangere håndball-EM i Norge.