Illustrasjonsfoto. Foto: Fredrik Hagen / NTB

SFK får fortsatt ikke trene for fullt: – Mister mye motivasjon og treningsgrunnlag

Mandag kunne deler av breddeidretten starte med full kontakt på trening. Steinkjer FK og mange andre lag står fremdeles på sidelinjen. Det er krevende, men kan også gi et positivt utslag på enkelte områder.

Fra mandag 12. oktober kunne herrelag på seniornivå til og med andre divisjon begynne å trene for fullt. Det betyr at Steinkjer FK og alle andre lag som befinner seg i divisjonene under fremdeles venter på å komme i gang med treningene.

– I utgangspunktet stiller vi jo spørsmålstegn til hvordan breddeidretten er blitt håndtert totalt sett. Likevel aksepterer vi det og stoler på at det er de riktige avgjørelsene som tas, forteller sportssjef i SFK, Svein Myhr.

Sportssjef i Steinkjer Fotballklubb, Svein Myhr. Foto: Privat

Frykter frafall

Han tror det vil få flere uheldige konsekvenser desto langer de må gå uten trening og kamper. Det har de gjort i over et halvt år nå.

– Det er klart spillere mister mye motivasjon og treningsgrunnlag. Det er vanskelig drive fotballag når man verken kan trene eller får spilt kamper. Det er noe som er krevende både på herresiden og kvinnesiden, sier Myhr.

Les mer: Arne Kotte (1935 – 2015) – den beste og mest uheldige av dem alle

Mange har fryktet at nedstengingen av breddeidretten skal føre til frafall i idrettslagene, noe som er en bekymring Myhr deler.

– Åpenbart har det vært et tema. Man frykter først og fremst at noen som kanskje er på tampen av å aktivt spille fotball kan få et grunnlag for å gi seg. Men ingen har gitt seg som følge av denne situasjonen, foreløpig.

Det har likevel vært noe frafall i spillergruppen som følge av at SFK har lagt ambisjonsnivået høyere.

– Vi bygger opp et nytt prosjekt som skal satse mot toppfotballen. Så noen som ikke har like store ambisjoner som klubben, som heller vil spille kun på gøy med kompiser, har gitt seg.

Satser på å utvikle unge spillere

En del av satsingen er ansettelsen av Mattias Nylund, som ble hovedtrener på nyåret. Han har lang erfaring som spiller og har blant annet en a-lagskamp for det svenske landslaget. At han ikke har fått trene a-laget til SFK hele perioden er ikke bare negativt, ifølge sportssjefen.

– Han har fått bruke kompetansen sin ved å trene både G16- og G19-laget siden de fikk lov til å begynne igjen. Så det tror jeg er veldig positivt for deres utvikling.

Les mer(+): Steinkjer-områdets 11 største fotballtalenter

– Den største investeringen vi gjør er på juniornivå, ved å utvikle unge spillere som har lyst til å satse på fotballen. Målet er å utvikle klubben til en destinasjon som kan være veien til toppfotballen for ungdommer.

Klubben hadde et mål om å rykke opp allerede denne sesongen, men den er som kjent avlyst som følge av pandemien. Nå gjelder samme mål for 2021-sesongen.

– I tillegg til sultne ungdommer må vi klare å motivere nok seniorspillere til å fortsette. Det er viktig. For unge spillere kan lære mye, men fysikken og erfaringen trenger de hjelp med å bli vant til.

SFK fikk forrige uke bekreftet at de får 1,4 millioner i koronastøtte fra myndighetene, det kommer godt med.

– Det var «livsnødvendig» for at klubben skulle klare seg, sier Myhr.