Eurobonuspoeng kan brukes til langt mer enn bonusbilletter. Har du flere millioner bonuspoeng på konto hos Eurobonus, kan du for eksempel få deg en tur til verdensrommet.

For 33.335.134 Eurobonuspoeng, er det mulig å kjøpe en såkalt Kretsløps Romreise. Da sendes du ut til verdensrommet. Her slukkes motorene og i vektløs tilstand får du anledning til å se ned på jordkloden i fem minutter.

Har du ambisjoner om å nå opp til dette nivået, kan det være greit å vite at på en tur/retur økonomiklassebillett Oslo-New York opparbeider du deg 2250 poeng. Det vil si at du må gjennomføre hele 14.816 tur/retur reiser mellom Oslo og New York for å ha nok poeng til en romreise.

— Gimmick

— Denne reisen er mest en gimmick. Romreisen ble lansert i forbindelse med at vi lanserte vår Eurobonussshop i 2009, sier informasjonssjef i SAS, Knut-Morten Johansen.

I forkant av selve romreisen må du gjennom fire dager med intens trening og flyforberedelser. SAS selv flyr ikke noen opp til verdensrommet, men leverer tjenesten i samarbeid med Yamando. Den stive prisen gjelder forøvrig kun for én person.

Å oppnå flere titalls millioner med poeng er ikke hverdagskost i SAS, men det finnes kunder som har flere millioner poeng. De fleste av disse kundene bærer på det svært eksklusive Pandion-kortet til SAS. Så langt er det ingen som har meldt interesse for å bruke millioner av hardt opptjente poeng på en tur til verdensrommet.

— Det er slik at de fleste i dag ønsker å samle bonuspoeng for å oppnå og senere opprettholde sølv og gullstatus for å nyte fordeler som ekstra bagasje, fast track, mer bekvemmelige reiser som gir tilgang på lounger osv. Ting som betyr mye for de som flyr mye.

Privat øy

Ekstravagante opplevelser med bonuspoeng tilbys av flere selskaper. Hos Etihad Airways kan lojale medlemmer blant annet kjøpe seg en bilferie i Italia. Men dette er ingen valig bilferie i en gammel stasjonsvogn. Bilen er av det mer eksklusive slaget. I fire dager kan bilglade bonusmedlemmer sitte bak rattet på en Alfa Romeo Spider. Prisen for herligheten? 310.399 miles. Etihad kaller sine bonuspoeng for miles.

Medlemmer av Vigin Atlantics Flying Club, kan bruke 1 million bonuspoeng på å feriere på en privat øy. Necker Island eies av Richard Branson, mannen bak Virgin, og medlemmer som kan bla opp 1 million poeng, kan kjøpe seg en ukes opphold på øya. Prisen gjelder for to personer, i et dobbeltrom. Flyreisen koster ekstra.

Hva bruker du dine hardt opparbeidede bonuspoeng på? Fortell oss om det på Facebook.