En ny prisundersøkelse som er foretatt i 50 europeiske badebyer viser at Danmark er Europas dyreste og Bulgaria Europas billigste ferieland.

I undersøkelsen er det samlet inn priser for 24 like varer som er beregnet til en familie på fire. Undersøkelsen er foretatt i ti land i juli og august 2010 av den tyske bileierorganisasjonen ADAC.

Norske badebyer er ikke tatt med i undersøkelsen.

Store forskjeller

I følge undersøkelsen koster det i gjennomsnitt 1013 kroner å fylle opp kurven i Bulgaria, mens de samme varene og tjenestene koster 1593 kroner i gjennomsnitt i Danmark, skriver bt.dk.

Den dyreste strandbyen er danske Fanø. Her koster varekurven 1678 kroner, mens det samme innholdet kan får til 935 kroner i Datca i Tyrkia.

— Ikke overraskende er det billigst å handle i de østeuropeiske badebyene. Men det er verdt å bemerke at Spania er blant de tre billigste landene, sier Line Danvad i reisebyrået FDM travel til bt.dk.

Danmark dyrest

At Danmark kommer verst ut i undersøkelsen er ingen overraskelse. Ifølge tall fra Eurostat, kommer Danmark ut som Europas dyreste ferieland foran Norge.

I oversikten over hvor det er dyrest å kjøpe mat og ikke-alkoholiske drikkevarer i butikkene ender Norge helt på topp, etterfulgt av Sveits og Danmark.

Grunnen til at Danmark likevel ender opp som det dyreste ferielandet totalt er hotell— og restaurantprisene. Her er Danmark nummer en foran Norge.

Følg Aftenposten reise på Facebook.